Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές - Τσίπρας: Είτε είστε παραπλανημένος είτε επικίνδυνος - Και τα δύο είναι εξίσου προβληματικά

Υποκλοπές – Τσίπρας: Είτε είστε παραπλανημένος είτε επικίνδυνος – Και τα δύο είναι εξίσου προβληματικά

Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές στη Βουλή

Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ στην ολομέλεια της Βουλής, με τον Αλέξη Τσίπρα να ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. «Βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων είναι πάντοτε η δειλία και το θράσος», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «επί 1,5 μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και σήμερα που εμφανίστηκε ήταν γεμάτος θράσος».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις των Σαμαρά και Καραμανλή δύο φορές στην ομιλία του τονίζοντας ότι η κριτική στον πρωθυπουργό δεν γίνεται μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από την ίδια του την παράταξη.

«Κρυφτήκατε από την εθνική αντιπροσωπεία, κρυφτήκατε από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσπαθείτε να καλύψετε τα ίχνη σας αλλά δεν κρύβονται όπως και η σφραγίδα της συγκάλυψης που επιχειρείτε να βάλετε παντού. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη ένδειξη, η στάση σας, η συγκάλυψη που επιχειρείτε είναι απόδειξη της ενοχής», είπε και πρόσθεσε μία σειρά από ερωτήσεις στον πρωθυπουργό που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν την ενοχή του.

Τα ερωτήματα Τσίπρα σε Μητσοτάκη

«Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε με του που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας να αλλάξει το πλαίσιο που ίσχυε από τη Μεταπολίτευση και μετά για την ΕΥΠ και να την «πάρει» στο γραφείο του, να διορίσει επικεφαλής τον κολλητό του, και να αλλάξει τον νόμο για να μην μαθαίνουν οι παρακολουθούμενοι τον λόγο της παρακολούθησής τους;

Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε να μην κληθούν κρίσιμα πρόσωπα στην επιτροπή, ποιος ήταν αυτός που επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο προκειμένου να αδρανοποιήσει την εξεταστική επιτροπή; Τίνος κόμματος είναι τα στελέχη που απειλούσαν δημόσια με φυλάκιση όσους μιλούσαν για την υπόθεση;

Ποιος παρεμπόδισε την ΑΔΑΕ στον έλεγχο, τον οποίο οφείλει να ασκεί στην ΕΥΠ, που οδήγησε τον κ. Ράμμο να κάνει λόγο για τείχος σιωπής και για άρνηση συνεργασίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών;

Ποιος αρνείται να δώσει τα έξι ονόματα των αστυνομικών υπαλλήλων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Βήμα μάλιστα, τα οποία είχαν αποσπαστεί στο ΚΕΤΥΑΚ για να χειρίζονται το Predator για λογαριασμό της ΕΥΠ; Ποιος; Κάποιος τρίτος; Εσείς τα αποφασίσατε όλα αυτά».

Όλα αυτά δείχνουν έναν πρωθυπουργό που εξαπατήθηκε; Από ποιον; Από τον ανιψιό σας; Έχετε μπερδέψει την εθνική ασφάλεια με την οικογενειακή υπόθεση. Εσείς δηλώσατε ότι τον αποπέμψατε ενώ αυτός δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία».

«Είτε είστε περιπλανημένος είτε επικίνδυνος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διαλέξει μία από τις δύο ιδιότητες που όπως είπε είναι εξίσου προβληματικές.

Γιατί δεν μηνύετε τους «συκοφάντες δημοσιογράφους»;

Για τα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις δημοσιογράφων αυτούς τους μήνες, ο κ Τσίπρας ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη εφόσον τους θεωρεί ψεύτες και συκοφάντες γιατί δεν τους έχει ασκήσει μήνυση.

«Την ίδια στιγμή που τους λέτε συκοφάντες, που δεν τους μηνύετε, τους απειλείτε ότι εάν προσκομίσουν στοιχεία θα πάνε φυλακή».

«Εάν όλοι είναι συκοφάντες και εσείς αθώος ανακαλέστε το απόρρητο για να μπορέσουν να καταθέσουν όσοι γνωρίζουν, για να μπορέσει η ΑΔΑΕ να κάνει έρευνα, ψηφίστε σήμερα με το νόμο που κατεβάζετε μία τροπολογία για να ενημερώνονται οι θιγόμενοι σε παρόντα χρόνο και όχι μετά από τρία χρόνια».

Ξεκάθαρες απαντήσεις

«Χρειάζεται σήμερα να δοθούν καθαρές απαντήσεις», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Παρακολουθούσε η ΕΥΠ πέρα από τον Νίκο Ανδρουλάκη άλλα πολιτικά πρόσωπα, παρακολουθούσε η ΕΥΠ υπουργούς, τους αρχηγούς ενόπλων δυνάμεων; Χρειάζεται μία ξεκάθαρη απάντηση: Ναι, όχι ή δεν ξέρω», είπε και πρόσθεσε:

«Εάν η απάντηση είναι όχι – και ελπίζουμε όλοι ότι θα είναι όχι – και αποδειχτεί το αντίθετο, θα πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα παραιτηθείτε την ίδια στιγμή.  Εάν αποδειχτεί ότι παρακολουθούσατε τον κ. Χατζηδάκη ή τον κ. Φλώρο δεν θα μπορείτε να είστε πρωθυπουργός ούτε για μία ημέρα.

Θεσμικά θα αγωνιστούμε έως το τέλος για να υπάρξουν αποδείξεις. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Νομοσχέδιο νομιμοποίησης θεσμικής εκτροπής

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «έχει αποδομηθεί πλήρως, από επιστήμονες, την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής και τις ανεξάρτητες αρχές. Στην ουσία έρχεται να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων μία θεσμική εκτροπή».

«Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένα κακουργήματα από τη διοίκηση και την κυβέρνηση. Καμία ασάφεια δεν σας οδήγησε να παρακολουθήσετε τους κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Υπήρξε η επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας για να δικαιολογηθούν οι παρακολουθήσεις.

Προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας και για αυτό δεν μας τον είπατε ποτέ», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο απαγορεύει τη λειτουργία του Predator.

Δεν αλλάξαμε τον ΠΚ για να πέσετε στα μαλακά

Αναφορικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, περί αλλαγής του Ποινικού Κώδικα και μετατροπής του κακουργήματος σε πλημμέλημα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για «καραμέλα της ΝΔ», και τόνισε ότι οι υπαίτιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά κακουργημάτων με αυτόν τον συγκεκριμένο ΠΚ.

«Γιατί στήνετε αυτό το αφήγημα για τον ΠΚ; Γιατί λειτουργείτε ως συνήγορος υπεράσπισης όσων διέπραξαν τα αδικήματα. Πιστέψτε με, δεν αλλάξαμε τον ΠΚ για να πέσετε στα μαλακά εσείς που διαπράξατε τα αδικήματα».

«Όποιος έχει ασελγήσει στη Δημοκρατία θα λογοδοτήσει και στον ελληνικό λαό και στη Δικαιοσύνη» είπε κλείνοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που για ακόμα μία φορά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την «άθλια πολιτική της βαθαίνει τις ανισότητες, αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των ισχυρών, και όλα αυτά δεν μπορεί να τα πετύχει με άλλα μέσα. Οι άθλιες πολιτικές θέλουν και άθλιες μεθόδους».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024