Με το πέρας του προγράμματος, τα κενά που θα δημιουργηθούν στους ΟΤΑ, θα είναι τεράστια, αναφέρει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, ο Δήμαρχος Καστοριάς.

Την αναγκαιότητα παράτασης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έθεσε με επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων που απασχολούνται στον Δήμο Καστοριάς.

Όπως τόνισε στην επιστολή του, με το πέρας του προγράμματος, τα κενά που θα δημιουργηθούν στους ΟΤΑ, οι οποίοι είναι – ούτως ή άλλως – υποστελεχωμένοι, θα είναι τεράστια και, μάλιστα, σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως είναι η καθαριότητα και οι τεχνικές υπηρεσίες, που προσφέρουν κρίσιμο έργο για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Κορεντσίδης-πηγή φωτο Δήμος Καστοριάς

Επιπλέον δε, ειδικά για τον Δήμο Καστοριάς, η λήξη του προγράμματος θα εντείνει και το πρόβλημα της ανεργίας που για την περιοχή μας είναι πάρα πολύ μεγάλο, ανέφερε ο Δήμαρχος στην επιστολή του, ζητώντας να παραταθεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών στους Δημότες και να μη δημιουργηθούν προβλήματα λειτουργίας στους Δήμους.

Υπενθυμίζουμε, πως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου έχει ζητήσει θεσμικά την παράταση του προγράμματος προκειμένου να είναι εφικτή η λειτουργία βασικών υπηρεσιών των Δήμων, κάτι που δεν απέκλεισε ο Υπουργός.

Tη διατήρηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δήμους, ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου

Πιθανή η παράταση του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr