Η παράταση του προγράμματος είναι και θέληση των Δήμων, καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πολλές από τις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης.

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ομιλία του στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών που διεξάγεται στη Ρόδο.

Να υπενθυμίσουμε πως η παράταση του προγράμματος είναι και θέληση των Δήμων, καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πολλές από τις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης.

Τους πέντε άξονες στους οποίους διαρθρώνονται οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης  παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Στην παρέμβασή του, ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Περιφερειών ότι εξετάζεται η δυνατότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με βάση τους διαθέσιμους πόρους. Έκανε επίσης γνωστό ότι με απόφασή του θα προστεθούν 12 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους στο Πρόγραμμα Βασικής Επισιτιστικής και Υλικής συνδρομής προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση από το ΤΕΒΑ στο ΕΣΠΑ και να συνεχιστεί η παροχή δωρεάν τροφίμων και υλικών αγαθών στις Περιφέρειες όλης της χώρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr