Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα χτυπήσει ξανά το σχολικό κουδούνι στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Η έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, μετά από εργασίες για αλλαγή του τρόπου θέρμανσης, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 11χρονος μαθητής και να τραυματιστούν άλλοι δύο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Σερρών, η σχολική μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά με προσωρινό σύστημα θέρμανσης με κλιματιστικά σε κάθε σχολική τάξη.
«Από τον Δήμο Σερρών δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών.
Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες
Υπενθυμίζεται ότι μετά τον χαμό του 11χρονου, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη –στο πλαίσιο του αυτοφώρου- δύο ατόμων που ήταν υπεύθυνα για την μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας μέσω γεωθερμίας.
Πρόκειται για τον 52χρονο εργολάβο του έργου και έναν 43χρονο ηλεκτρολόγο, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προκαταρκτική έρευνα για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η οποία θα δοθεί στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών που με τη σειρά της θα αποφασίσει για τις ποινικές τους ευθύνες.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα