Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ετοιμαστείτε για νέους χορούς

Ετοιμαστείτε για νέους χορούς

Ο «χορογράφος» της Εθνικής Βραζιλίας Βινίσιους ετοιμάζει καινούργιες εκπλήξεις παρά την κριτική του Ρόι Κιν

Γιατί ενοχλεί ο χορός των ποδοσφαιριστών της Βραζιλίας; Ο φίλερις Ρόι Κιν βρήκε ένα ακόμα πεδίο για να αντιπαρατεθεί: τη χαρά του γκολ. Χαρακτήρισε ασέβεια τον χορό των Βραζιλιάνων έπειτα από κάθε τέρμα που σημείωναν εναντίον της Νότιας Κορέας, παρατήρησε πως συμμετείχε και ο προπονητής τους, για να καταλήξει: «Δεν μου αρέσει».

Ο Ρόι Κιν, που θεωρούσε πιο φυσικό να σπάει πόδια αντιπάλων του τον καιρό που έπαιζε μπάλα, όπως του πατέρα τού Ερλινγκ Χάαλαντ, Αλφι, από το να γιορτάζει ύστερα από γκολ, ξεχνά πως ο χορός βρίσκεται στο DNA των Βραζιλιάνων και τον χρησιμοποιούν για να εκφράσουν τη χαρά τους σε κάθε περίσταση. Και τι χαρά; Τέσσερα γκολ είχαν να πετύχουν σε Μουντιάλ στο πρώτο ημίχρονο από το 1954 και το ματς με το Μεξικό στην πρεμιέρα.

«Πιστεύω πως ο χορός είναι σύμβολο της χαράς έπειτα από επίτευξη ενός γκολ. Δεν το κάνουμε για να προσβάλουμε κάποιον και δεν πηγαίνουμε μπροστά στους αντιπάλους. Μαζευόμαστε όλοι μαζί και γιορτάζουμε τη στιγμή μας. Πετυχαίνουμε γκολ και η Βραζιλία γιορτάζει. Αν δεν του αρέσει δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα συνεχίσουμε να πανηγυρίζουμε με αυτόν τον τρόπο αν σημειώσουμε κι άλλα γκολ», ήταν η απάντηση του Πακετά στον Κιν.

Πολύ σκληρή ήταν η απάντηση του Αμερικανού άλλοτε διεθνούς άσου και νυν παρουσιαστή του FOX, Αλέξι Λάλα, στον Κιν: «Αν είσαι άτομο που θυμώνει για τους ποδοσφαιριστές που χορεύουν έπειτα από γκολ, τότε έχεις μια διαστρεβλωμένη άποψη για το τι είναι αθλητισμός σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Σας λυπάμαι. Νιώθω για τη ζωή που ζεις ότι δεν έχεις αγάπη, χαρά, πάθος».

Οι Βραζιλιάνοι πάντοτε εύρισκαν τρόπος να γιορτάζουν τις επιτυχίες τους με ιδιαίτερο τρόπο. Διάσημο είναι το «νανούρισμα» των Μπεμπέτο, Ρομάριο και Μαζίνιο στο Μουντιάλ του 1994 όπως και η σάμπα που χόρεψε ο Ροναλντίνιο μετά το γκολ που πέτυχε εναντίον της Αγγλίας στα προημιτελικά του 2002.

Οι παίκτες της Σελεσάο δεν πτοούνται από την κριτική και μετά τον «Χορό του Περιστεριού» ετοιμάζουν νέες χορογραφίες με χορογράφο τον Βινίσιους Ζούνιορ.

«Υπάρχει ακόμα μεγάλο ρεπερτόριο. Με τη θέληση του Θεού, μέχρι το τελικό θα υπάρχουν πολλοί χοροί», υπόσχεται ο άσος της Ρεάλ.

Να σημειωθεί πως ο Νεϊμάρ δεν τήρησε την υπόσχεσή του μετά το γκολ που πέτυχε αφού προτίμησε να χορέψει με τους συμπαίκτες του από το να το αφιερώσει στον Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024