«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Βολές» του ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη με αφορμή τη ματαίωση του ταξιδιού του στη Χειμάρρα και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα, ότι η Ελλάδα εξαπάτησε την ΕΕ για να ενταχθεί σε αυτή.

«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ενώπιον του κ Μητσοτάκη: «ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα».

Έτσι επιβεβαίωσε περίτρανα ότι η επίσκεψη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη ακυρώθηκε καθ’ υπαγόρευση του κ. Ράμα, και όχι λόγω δήθεν «καιρικών συνθηκών» στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, δυστυχώς, ούτε το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ υπεγράφη, παρά τις τυμπανοκρουσίες του φιλοκυβερνητικού τύπου», αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει: «Την ίδια στιγμή τα ίδια θλιβερά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο βαφτίζοντας «συγγνώμη» την αναφορά Ράμα πως «δεν αφορούσε τη σημερινή Ελλάδα» η δήλωσή του ότι η χώρα μας «εξαπάτησε την ΕΕ» για να ενταχθεί σε αυτήν».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr