Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα στον Πειραιά - Γιορτές στις γειτονιές

Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις γειτονιές

Με φόντο το στολισμένο κέντρο της πόλης, αύριο ο γνωστός καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης, θα «ταξιδέψει» μουσικά και θα διασκεδάσει με τα τραγούδια του όσους βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου - Εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές

Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα σε όλες τις γειτονιές και πολλή λάμψη, ο Πειραιάς υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα, ξεκινώντας τις εκδηλώσεις του, από αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Με φόντο το στολισμένο κέντρο της πόλης, ο γνωστός καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης, θα «ταξιδέψει» μουσικά και θα διασκεδάσει με τα τραγούδια του όσους βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο, ενώ τη γιορτινή αυτή βραδιά θα πλαισιώσουν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου, τις χορωδίες του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου-Δημοτικού Ωδείου και της Μητρόπολης Πειραιά, με τη συμμετοχή της Angel Dancesport Academy. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Ελεονώρα Μελέτη.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων 

Το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για το οποίο υπάρχει η φιλοδοξία να είναι ένα από τα πιο λαμπερά σε όλη τη χώρα, έχει ύψος πάνω από 16 μέτρα και θα στολιστεί με περισσότερα από 150.000 λαμπιόνια που ξεπερνούν σε μήκος τα 3 χλμ.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πειραιά, τα φωτιστικά στολίδια του δένδρου, καθώς και ο εορταστικός στολισμός της πόλης, αποτελείται αποκλειστικά από λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης με πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, στο πλαίσιο των ενεργειών του δήμου για εξοικονόμηση ενέργειας, περιορισμό της κατανάλωσης και ενίσχυση της βιωσιμότητας των χριστουγεννιάτικων εγκαταστάσεων, χωρίς να στερηθεί η πόλη και οι δημότες της το λαμπερό εορταστικό κλίμα κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Σημειώνεται ότι η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.gr, καθώς και από το κανάλι του Destination Piraeus στο Youtube και την επίσημη σελίδα του δήμου στο Facebook.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο κέντρο και στις γειτονιές του Πειραιά θα είναι πολλές.

Η πλατεία Κοραή μεταμορφώνεται σε παραμυθένιο «Χωριό των Ξωτικών», εμπνευσμένο από τη μαγεία και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων, με πολλά παιχνίδια και θεματικές δραστηριότητες για όλους, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία στο πνεύμα των εορτών.

Τα Σαββατοκύριακα ο ‘Αγιος Βασίλης θα περιμένει τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά, για να διηγηθεί ιστορίες για τα ταξίδια του και να μοιράσει απλόχερα ευχές, αγάπη, δώρα και χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Στον ίδιο χώρο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, το Kids Christmas Fest  επιστρέφει στον Πειραιά σε ένα εορταστικό φεστιβάλ γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις με πολλές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ άλλων στo Kids Cooking Club τα παιδιά θα μάθουν τις γεύσεις και λιχουδιές των Χριστουγέννων, η Κάρμεν Ρουγγέρη θα διηγηθεί χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ενώ το συγκρότημα Burger Project θα παρουσιάσει τη συναυλία «Φιέστα Κουραμπιέ», μια διαδραστική και με πολύ παιχνίδι, εκδήλωση για όλη την οικογένεια.

Ο Πύργος του Πειραιά, φωταγωγείται και φέτος με εντυπωσιακή λάμψη, στρέφοντας τα βλέμματα του κόσμου στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Σημειώνεται ότι τα φώτα στον Πύργο θα λάμπουν για έναν ολόκληρο μήνα, ενώ η φωταγώγηση του Πύργου θα μεταδοθεί με live streaming.

Ο «θίασος των Αφηγητών του Χρόνου» περιοδεύει στις γειτονιές της πόλης, στις πλατείες Πηγάδας, Γεννηματά, Ευαγγελίστριας, Δημοτικού Θεάτρου και στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου, παρουσιάζοντας υπαίθριες παραστάσεις, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα «πλημμυρίσει» τον Πειραιά με γιορτινές νότες και μελωδίες, με τους καθιερωμένους χριστουγεννιάτικους περιπάτους και με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, σε σύμπραξη με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

Τιμώντας το έθιμο του στολισμένου καραβιού, ένα έθιμο με βαθιές ρίζες και μακρά παράδοση, στολίζεται και φωταγωγείται και φέτος το ιστιοφόρο «Αφροδίτη» στο Πασαλιμάνι. Η πόλη θα γεμίσει με φωτεινά θεάματα γεμάτα χρώμα και λάμψη, όπως το Δάσος των Αστεριών, ενώ τα σιντριβάνια σε τρία κεντρικά σημεία του Πειραιά γεμίζουν φως και χρώμα, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες στην πόλη.

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, την  Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου έρχεται για 2η χρονιά η «Κόκκινη Νύχτα», μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις, δεκάδες δράσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις. Στην «Κόκκινη Νύχτα», τα καταστήματα του Πειραιά θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 12 το βράδυ, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε «κέντρο εξωστρέφειας» της φετινής εορταστικής περιόδου.

Στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα προβάλλεται ένα ψηφιακό υπερθέαμα, με τη μέθοδο του 3d animation mapping, γεμάτο από γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά προσκαλεί δημότες και επισκέπτες της πόλης να ντυθούν Αγιοβασίληδες, και να τρέξουν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης στο Santa Run Piraeus, το οποίο διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά.

Επίσης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων φιλοξενεί παραστάσεις και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη, ενώ για ακόμα μια χρονιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της πόλης του Πειραιά, με μια σειρά δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε εορταστικές δράσεις θα συμμετέχουν και οι λιλιπούτειοι δημότες στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, καθώς και τα «μεγάλα παιδιά» του Πειραιά στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του δήμου.

Την Πρωτοχρονιά του 2023, ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται το νέο έτος και το πρώτο πλοίο που θα καταπλεύσει στο λιμάνι, με ένα συγχρονισμένο show φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση από τον Πύργο του Πειραιά που θα φωτίσει τον πειραϊκό ουρανό. Ένα ξεχωριστό υπερθέαμα ορατό και από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, το οποίο θα μεταδοθεί με live streaming.

Σχετικά με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων και τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς, το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα https://christmasinpiraeus.com/

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024