Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: Σοκ στη δίκη για τους πολλαπλούς βιασμούς του 19χρονου ΑμεΑ - Ο πατέρας και 2 ιερείς στο εδώλιο

Ρέθυμνο: Σοκ στη δίκη για τους πολλαπλούς βιασμούς του 19χρονου ΑμεΑ – Ο πατέρας και 2 ιερείς στο εδώλιο

Σοκ και αποτροπιασμό σε έδρα και ακροατήριο προκαλεί το ανείπωτο μαρτύριο που έζησε από τα 14 έως και τα 19 χρόνια του νέος με νοητική υστέρηση από τα Χανιά.

Από την ηλικία των 14 ετών έως και τα 19 βίαζαν με πρωτοφανή αγριότητα το σώμα του και κουρέλιαζαν την ψυχή του, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του να τον αφήσουν ήσυχο.

Συνθήματα κατά των ιερέων

Η ώρα της δικαιοσύνης έφτασε για τους 5 κατηγορούμενους στην υπόθεση κακοποίησης και κατά συρροή βιασμού του 20χρονου πλέον Γιάννη από τα Χανιά, που είναι ένας νέος με ελαφρά νοητική υστέρηση, η οποία όμως δεν του στερεί τη δυνατότητα ν’ αντιλαμβάνεται πλήρως τις «κακές πράξεις» όπως ο ίδιος τις αποκαλεί στις καταθέσεις του.

Δείτε ακόμα – Πακιστάν – Χημικός ευνουχισμός, ισόβια και θανατική ποινή για καταδικασμένους βιαστές

Πράξεις τις οποίες βίωσε από ένα φίλο του πατέρα του, τον ιερέα αδελφό του πατέρα του, έναν άλλο ιερέα και τον αδελφό του που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας, με τη συγκατάθεση του ίδιου του πατέρα που επίσης βρίσκεται στο εδώλιο.

Από νωρίς χθες Τρίτη το πρωί το δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου ήταν ζωσμένο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς συλλογικότητες από Χανιά και Ρέθυμνο είχαν αναρτήσει πανό φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιερέων που κατηγορούνται, ενώ οι αποδοκιμασίες σε βάρος των ρασοφόρων που βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους κληρικούς κορυφώθηκαν κατά την έξοδό τους από το δικαστικό μέγαρο.

Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, δικαστές, ένορκοι και ακροατήριο έμειναν κυριολεκτικά άφωνοι κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Οι κατηγορούμενοι

Βάσει αυτού, στο εδώλιο βρίσκονται ο 68χρονος σήμερα συνταξιούχος φίλος του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές και για τον ομαδικό βιασμό του 2 φορές.

Ο 72χρονος ιερέας και εκπαιδευτικός που είναι θείος του Γιάννη, ένας άλλος 44χρονος ιερέας και ο 42χρονος αδελφός του ιερέα που είναι ΑμεΑ, κατηγορούνται για τους δύο ομαδικούς βιασμούς του Γιάννη κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο 67χρονος πατέρας κατηγορείται για συνέργεια στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του γιου του. Και οι «5» αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δηλώντας αθώοι.

Το συνεχές μαρτύριο του Γιάννη με την συγκατάθεση του πατέρα του – από τα παιδικά του χρόνια μέχρι που ενηλικιώθηκε – στα χέρια των 4 ανδρών, που ασκώντας του σωματική και ψυχολογική βία τον απειλούσαν, τον εξευτέλιζαν και τον ανάγκαζαν να γίνεται έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις τους, αποτυπώθηκε στις φράσεις που ο ίδιος ο Γιάννης ανέφερε στις καταθέσεις του και χθες ανέγνωσε ο εισαγγελέας.

Το παιδί, που πλέον ζει σε ασφαλές περιβάλλον, από πολύ μικρό και έχοντας στερηθεί το χάδι και την αγκαλιά της μάνας, που τον εγκατέλειψε, δεχόταν, βάσει του κατηγορητηρίου, την άγρια και απάνθρωπη συμπεριφορά του πατέρα του.

Κατάθεση από το θύμα των βιασμών…

Οπως ανέφερε ο εισαγγελέας, τον χτυπούσε με τα χέρια του καθημερινά, τον υποχρέωνε να ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς στρώμα, χωρίς κλινοσκεπάσματα, με ελάχιστα και κουρελιασμένα ρούχα δίπλα στα σκουπίδια, ενώ τις φορές που δεν τον κλείδωνε στο σπίτι, τον έδιωχνε και διανυκτέρευε στην ύπαιθρο.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης το σύνολο των μαρτύρων ξεπερνά τους 40 και το δικαστήριο διέκοψε χθες το μεσημέρι προκειμένου να συνεχίσει σήμερα στις 9 το πρωί με την κατάθεση του 20χρονου Γιάννη, παρά το γεγονός ότι ο συνήγορός του ζήτησε να εξαιρεθεί αυτής της επίπονης για τον ψυχικό του κόσμο διαδικασίας.

Πηγή: neakriti.gr

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024