Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πιο ακριβά και εκρηκτικά διαζύγια των διασήμων

Τα πιο ακριβά και εκρηκτικά διαζύγια των διασήμων

Ποια έγινε η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο από διατροφή του πρώην της;

γράφει η Βασιλίνα Ριστάνη * 

Οι χωρισμοί των διάσημων προσώπων είναι αναπόσπαστο μέρος του Χόλιγουντ, όπως η λάμψη και η φήμη. Το κοινό πολλές φορές εκπλήσσεται και απογοητεύεται όταν βλέπει το αγαπημένο του ζευγάρι να χωρίζει. Αυτό που είναι ακόμη πιο σοκαριστικό, είναι το πόσο κοστίζουν συνήθως αυτά τα διαζύγια.

Κάνιε Γουέστ – Κιμ Καρντάσιαν: $200.000 το μήνα

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την αίτηση διαζυγίου της Κιμ Καρντάσιαν από τον Ye και τα ιδιαίτερα ταραχώδη – και δημόσια – σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους, οι «Kimye» κατέληξαν τελικά σε συμφωνία τον Νοέμβριο του 2022. O Γουέστ καλείται να καταβάλλει 200.000 δολάρια μηνιαίως σε διατροφή προς την πρώην σύζυγό του, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Έχουν την κοινή επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών τους – North, 9 ετών, Saint, 6 ετών, Chicago, 4 ετών και Psalm, 3 ετών. Θα μοιραστούν τα έξοδα για την υγειονομική περίθαλψη, την ασφάλεια και τα εκπαιδευτικά έξοδα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα δίδακτρα του ιδιωτικού σχολείου και τα έξοδα διδασκαλίας.

Το πρώην ζευγάρι θα προχωρήσει στη διανομή των περιουσιακών τους στοιχείων και των ακινήτων τους. Συμφώνησαν, επίσης, να παραιτηθούν από τη συζυγική υποστήριξη. Πως έφτασαν όμως σε αυτό το σημείο; Γνωρίστηκαν το 2003 και δημοσιοποίησαν τη σχέση τους το 2012. Καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί, τη North το 2013 και ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν.

Τα πράγματα έγιναν σκούρα μετά από μια σειρά σκανδάλων, όπως η δημόσια διαμάχη με την Τέιλορ Σουίφτ και η υποστήριξη του Ye στον Ντόναλντ Τραμπ. Τον Φεβρουάριο του 2021, η Κιμ Καρντάσιαν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές». Ήταν ήδη γνωστό ότι ζούσαν χωριστά, με την Κιμ να μένει στο σπίτι τους στο Calabasas και τον Ye στο Wyoming.

Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Σκοτ: $38 δισ.

Ο Τζεφ Μπέζος ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει εκτιμώμενη αξία πάνω από 177 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Η πολιτεία κατοικίας του Μπέζος πριν από το διαζύγιο, η Ουάσιγκτον, τυχαίνει να είναι μία από τις εννέα πολιτείες όπου οι κάτοικοι δικαιούνται διαμοιρασμό των περιουσιακών στοιχείων του γάμου 50/50.

Το ζευγάρι οριστικοποίησε το διαζύγιό το 2019, αφήνοντας την Μακένζι Μπέζος, νυν Μακένζι Σκοτ, με μερίδιο στην Amazon 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκείνη την εποχή, είχε ανακηρυχθεί η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Tο ζευγάρι δεν υπέγραψε ποτέ προγαμιαίο συμβόλαιο.

Με ένα μακροσκελές tweet, ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι το πλουσιότερο ζευγάρι του κόσμου τερματίζει φιλικά το γάμο του μετά από «μια μακρά περίοδο ερωτικής εξερεύνησης και δοκιμαστικού χωρισμού». Δήλωσαν ότι θα παραμείνουν φίλοι και οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά τους, αλλά κρυβόταν κάτι άλλο στην ιστορία.

Λίγες μόλις ώρες μετά, ο National Enquirer έβγαλε την είδηση για τη σχέση του Τζεφ Μπέζος με την πρώην τηλεπαρουσιάστρια Λόρεν Σάντσεζ. Το αμφιλεγόμενο δημοσίευμα ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν «πρόστυχα μηνύματα και ερωτικές selfies», μερικές από τις οποίες δημοσιεύτηκαν. Η Washington Post ανέφερε ότι η δημοσίευση του Μπέζος έναν τρόπο να προλάβει τις αποκαλύψεις.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: $6.3 δισ. σε μετοχές

Το φιλάνθρωπο ζευγάρι ανακοίνωσε την αναπάντεχη είδηση του διαζυγίου του το 2021, μετά από 27 χρόνια γάμου. Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι οι δυο τους είχαν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό χωρισμού σε ισχύ. Δεδομένου ότι μοιράστηκαν τόσο μεγάλο μέρος της επαγγελματικής τους ζωής μαζί, το ξεμπέρδεμα των περιουσιακών τους στοιχείων δεν ήταν απλό.

Έχουν πολλά ακίνητα, μεταξύ των οποίων μια έπαυλη 66.000 τετραγωνικών ποδιών στην παραλιακή Μεδίνα της Ουάσινγκτον, αξίας 130,88 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα σπίτι 43 εκατομμυρίων δολαρίων στο Del Mar της Καλιφόρνια. Μαζί διευθύνουν και το ομώνυμο ίδρυμα που αξίζει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε δήλωσή τους, οι γονείς τριών ενήλικων παιδιών δήλωσαν ότι συνεχίζουν το έργο τους και την αποστολή του να βοηθούν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο «να ζουν υγιείς και παραγωγικές ζωές». Παρόλα αυτά, η Μελίντα πήρε μετοχές αξίας 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον πρώην σύζυγό της.

Φιλ Κόλινς και Οριάν Μπέιτς: $46.68 εκατ.

Όταν ο Κόλινς και η Μπέιτς (τότε Σίβεϊ) χώρισαν το 2006 μετά από επτά χρόνια γάμου, ο διακανονισμός τους ύψους 46,68 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν ο μεγαλύτερος στη βρετανική νομική ιστορία. Το ζευγάρι που έχει δυο παιδιά τα ξαναβρήκε το 2016 – μόνο και μόνο για να χωρίσουν πάλι.

Αφού ο τραγουδιστής ανακάλυψε ότι η πρώην σύζυγός του παντρεύτηκε τον Τόμας Μπέιτς, ενώ ζούσε ακόμα στην έπαυλή τους στο Μαϊάμι, της έδωσε ειδοποίηση έξωσης. Εκείνη αμφισβήτησε την έξωση υποστηρίζοντας ότι ο Κόλινς «δεν έκανε ντους». Οι δικηγόροι του αντέκρουσαν τους «άσχετους και αδιάφορους» ισχυρισμούς ως μέσο «εκβιασμού».

Εκείνη τώρα βγάζει σε πλειστηριασμό τα αρχεία και τα βραβεία του πρώην άντρα της, ενώ περιμένει την απόφαση του δικαστή σχετικά με τον ισχυρισμό της ότι δικαιούται το ήμισυ των εσόδων του σπιτιού μόλις αυτό πωληθεί.

* Η Βασιλίνα Ριστάνη σπουδάζει στη New Media Studies 

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024