Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναχιου: Η Ελλάδα αξίζει την επενδυτική βαθμίδα

Ντόναχιου: Η Ελλάδα αξίζει την επενδυτική βαθμίδα

Απολύτως ικανή να διαχειριστεί το υψηλό χρέος της έκρινε την Ελλάδα ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Πασκάλ Ντόναχιου, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως οι προσπάθειες αυτές «έχουν προσδώσει τόσο μεγάλη βελτίωση στις επιδόσεις της οικονομίας τα τελευταία χρόνια».

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του, για την ανάκτηση από την Ελλάδα της επενδυτικής βαθμίδας το 2023, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πεπεισμένος για την ικανότητα του ελληνικού χρέους να επιτύχει τις αξιολογήσεις που αξίζουν οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης: Μόνος υποψήφιος για το Eurogroup ο νύν πρόεδρος Πασκάλ Ντόναχιου

«Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί»

Σε ό,τι αφορά την ομόφωνη απόφαση του Eurogroup, τη Δευτέρα, για τα πρόσθετα μέτρα για το χρέος και για την υποστήριξη της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν, ο 48χρονος Ιρλανδός υπογράμμισε πως είναι απόδειξη της δουλειάς που έχει γίνει και της εμπιστοσύνης που έχουμε για το μέλλον. «Επομένως, η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. Αλλά αυτό συμβαίνει» διαμήνυσε.

Επίσης, τόνισε πως με την απόφαση που έλαβε το Eurogroup, θα συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, και δήλωσε πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί και θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το επίπεδο χρέους μπορεί να είναι διαχειρίσιμο»

Σε ερώτηση για τις ελληνικές δημοσιονομικές προοπτικές, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα χρέη στην ΕΕ, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε απολύτως βέβαιος για την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να διαχειριστεί τα υψηλά επίπεδα χρέους που έχει σήμερα. «Ο λόγος γι’ αυτό είναι η αξιοπιστία των δημοσιονομικών της σχεδίων τα τελευταία χρόνια, η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει τις δανειακές της ανάγκες, που μειώθηκαν τελικά, ενώ η ανάπτυξη ενισχύθηκε. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό το επίπεδο χρέους μπορεί να είναι διαχειρίσιμο», ανέφερε.

Περαιτέρω, ο επικεφαλής του Eurogroup αναγνώρισε την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού. «Αλλά αντιμετωπίζουμε σειρά απαιτητικών διεκδικήσεων και αναγκών σε όλο το 2022, ιδίως επειδή το μέγεθος του ενεργειακού σοκ ήταν τόσο μεγάλο, που αποτέλεσε όχι μόνο σοκ στο εισόδημα, αλλά και στην απασχόληση» σημείωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτό που το Eurogroup αναγνώρισε και συμφώνησε τη Δευτέρα σε μια πολύ, πολύ μακροσκελή δήλωση είναι ότι αναγνωρίσαμε ότι στο ισοζύγιο, αν κοιτάξετε τη δημοσιονομική πολιτική εντός της Ευρωζώνης το 2022, ήταν σε επέκταση και αναγνωρίσαμε και δεσμευτήκαμε σε μια ουδέτερη δημοσιονομική κατάσταση για το επόμενο έτος».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024