Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί έξι άμαχοι από επίθεση στο Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί έξι άμαχοι από επίθεση στο Ντονέτσκ

Νέοι βομβαρδισμοί στην πόλη Ντονέτσκ με θύματα έξι άμαχους.

Την Δευτέρα, για ακόμη μία φορά, ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο και γενικά σε όλη την Ουκρανία. Οι μάχες στην χώρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με το φόρο του αίματος να είναι καθημερινά βαρύς.

Σύμφωνα με τον διορισμένο από την Μόσχα τοπικό αξιωματούχο, που προσάρτησε η Ρωσία στα τέλη Σεπτεμβρίου έξι άτομα σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό στην πόλη Ντονέτσκ, «Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ», δήλωσε ο «δήμαρχος» της πόλης Αλεξέι Κουλέμζιν στο Telegram. «Ο αριθμός των τραυματιών συνεχίζει να βρίσκεται υπό εξέταση», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:  Διχασμένοι οι Ευρωπαίοι για την υποστήριξη του Κιέβου

Το Ντονμπάς επισκέφθηκε ο Ζελένσκι

Αντίθετα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει μεταβεί επανειλημμένα κοντά στο μέτωπο αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου. Το Σλοβιάνσκ είναι μια πόλη σύμβολο, επειδή είχε καταληφθεί το 2014 για μερικούς μήνες από φιλορώσους αυτονομιστές εξοπλισμένους από τη Μόσχα, πριν ανακαταληφθεί από τους Ουκρανούς.

Το Σλοβιάνσκ βρίσκεται επίσης σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Μπαχμούτ, που οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν από το καλοκαίρι να καταλάβουν με τίμημα σημαντικές καταστροφές, χωρίς μέχρι στιγμής να το έχουν καταφέρει.

Ρώσοι και Λευκορώσοι θα πολεμήσουν σε ενιαίο μέτωπο

Στρατιώτες από την Ρωσία και τη Λευκορωσία εκπαιδεύονται για να πολεμήσουν ως ενιαία δύναμη, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τη Δύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Λουκασένκο έκανε αυτή τη δήλωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, στο Μινσκ το Σάββατο, όπως αναφέρει το RT στο κανάλι του στο telegram.

«Σήμερα προετοιμαζόμαστε σαν μια ενιαία δύναμη, ένας ενιαίος στρατός», δήλωσε ο Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι εκπαιδευτές από τις δύο χώρες εκπαιδεύουν ο ένας τα στρατεύματα του άλλου. «Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Δεν κρύψαμε αυτό το γεγονός. Λοιπόν, είναι αδύνατο να το κρύψει κανείς σε έναν σύγχρονο κόσμο», προσέθεσε ο Λευκορώσος ηγέτης και στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Λουκασένκο επέμεινε ότι τόσο το Μινσκ όσο και η Μόσχα «δεν ήθελαν και δεν θέλουν πόλεμο», αλλά συνεργάζονται για να μπορέσουν να «αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024