Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα συμπεράσματα της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού

Τα συμπεράσματα της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι ο Γιοβάνοβιτς πηγαίνει στα... σίγουρα

Μπορούν από μια χειμερινή προετοιμασία σαν αυτή στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο να βγουν συμπεράσματα χρήσιμα για τη συνέχεια; Σαφέστατα. Και βγαίνουν ήδη για τους Πράσινους από τα φιλικά που έχουν δώσει εκεί.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό; Πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ανάγκη από μεταγραφές. Από άμεση ενίσχυση με παίκτες ποιοτικούς που θα του ανεβάσουν το επίπεδο και θα μεγαλώσουν το rotation του προπονητή.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι ο Γιοβάνοβιτς πηγαίνει στα… σίγουρα. Και γι’ αυτό καθυστερεί αρκετά να πάρει τις αποφάσεις του, τσεκάρει κάθε λεπτομέρεια γύρω από τους ποδοσφαιριστές που τον ενδιαφέρουν.

Ισως να συμβεί και τώρα, αλλά με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια σε μεταγραφική περίοδο ως… διεκδικητής του τίτλου, πιθανότατα χρειάζονται πιο άμεσες αποφάσεις. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το πρόγραμμα θα είναι αρκετά φορτωμένο από τον Γενάρη, με συνεχόμενους αγώνες.

Προς τον σωστό δρόμο είναι η αξιοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στην Κύπρο με την υπόλοιπη αποστολή, όπως ο Σιδεράς, ο Κυριόπουλος, ο Συμεωνίδης, ο Κρυπαράκος.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος του rotation της πρώτης ομάδας. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει για πρωτάθλημα και αυτό συνεπάγεται πως χρειάζεται έτοιμους παίκτες. Που θα έρθουν και θα μπουν απευθείας στην ομάδα, έτοιμοι για να βοηθήσουν. Και για να καλύψουν κενά, όπως αυτό του Αϊτόρ.

Το δεύτερο συμπέρασμα που έχει βγει από τη χειμερινή προετοιμασία έχει να κάνει συγκεκριμένα με τον Βέρμπιτς. Ο σλοβένος μεσοεπιθετικός γνωρίζει πολύ καλά πως ο ρόλος του το τελευταίο διάστημα είναι αναβαθμισμένος.

Και δείχνει σιγά σιγά να γίνεται ο παίκτης που στον Παναθηναϊκό περιμένουν και έχουν επενδύσει σε αυτόν προκειμένου να ηγηθεί των προσπαθειών. Οπως ακριβώς κάνει και στην Εθνική Σλοβενίας με τους Σπόραρ και Τσέριν επίσης σε πρωταγωνιστικό ρόλο εκεί.

Οσον αφορά τα μεταγραφικά, το νέο σενάριο που ήρθε στη δημοσιότητα έχει να κάνει με τον φινλανδό μεσοεπιθετικό της Πάφου, Βαλακάρι, ο οποίος έχει ακουστεί και για άλλες μεγάλες ομάδες της Superleague.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δει τον 23χρονο ποδοσφαιριστή στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Πάφο, με τον παίκτη να έχει γκολ και ασίστ, πλην όμως πρόκειται για μία δύσκολη περίπτωση. Εχει ανανεώσει έως το 2026 το συμβόλαιό του και η χρηματιστηριακή αξία του είναι κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024