Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Ενας Σοσιαλδημοκράτης στην Αυστρία

Ανδρουλάκης: Ενας Σοσιαλδημοκράτης στην Αυστρία

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα της κοινωνικής στέγης και η εκκρεμότητα στην Αθήνα

Η βαλίτσα του Νίκου Ανδρουλάκη δεν έφυγε από την Αθήνα για την Βιέννη εντελώς άδεια. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την κοινωνική στέγαση είναι σημείο συζήτησης ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος και την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών της Αυστρίας, καθώς η χώρα, εκτός από τα… σνίτσελ της, έχει εξελίξει τις πολιτικές για την στεγαστική πρόνοια, ειδικά όσον αφορά τις νεότερες γενιές και τις μη προνομιούχες οικογένειες.

Ο Ανδρουλάκης, που ταξίδεψε για το ίδιο θέμα και στην Πορτογαλία πριν από μερικούς μήνες, έχει τονίσει πολλές φορές πως αναζητά τις «βέλτιστες πρακτικές» από το εξωτερικό -και αυτή ήταν όχι απλώς μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων πάνω σε ένα κρίσιμο θέμα, αλλά και ευκαιρία ενδυνάμωσης των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με ένα ακόμα όμορο ευρωπαϊκό κόμμα.

Οι επαφές γίνονται στο πλαίσιο του forum που οργανώνουν οι αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες και το οποίο ξεκινάει σήμερα.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος

Ο Ανδρουλάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην στεγαστική πολιτική, γιατί αποτελεί ένα από τα σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους νέους, ένα δημογραφικό κοινό με το οποίο το κόμμα πάλευε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα φρέσκα πρόσωπα και η εκπροσώπηση της γενιάς των σαραντάρηδων (ή ακόμα και νεότερων) εντός του κομματικού μηχανισμού ήταν μόνο ένας τρόπος με τον οποίο η Χαριλάου Τρικούπη ήθελε να αλλάξει τον τρόπο που απευθύνεται στις νέες γενιές. Και διαδικτυακά, η δημόσια εικόνα του κόμματος έχει πια σημαντικές αλλαγές, ενώ η εκπροσώπηση των νεότερων αναμένεται να φανεί και στα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές, τα οποία όμως δεν θα ανακοινωθούν, όπως περίμεναν όλοι, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής.

Οι αλλαγές της απογραφής

Αντιθέτως, λόγω των αλλαγών που θα φέρει στις έδρες των περιφερειών η νέα απογραφή και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε συγκεκριμένες περιοχές, αποφασίστηκε η λίστα με το 80-90% των υποψηφίων να μην ανακηρυχθεί στη συνεδρίαση της Κυριακής, αλλά από τον νέο χρόνο.

Αυτό το νέο δημιούργησε ανασφάλεια σε ορισμένους υποψηφίους που έχουν ήδη «κλειδώσει» υποψηφιότητες, ειδικά σε περιοχές που δεν επηρεάζει η απογραφή, όμως από την Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαίωναν πως ετοιμάζεται φόρμουλα για να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες νωρίς, πριν την επίσημη ανακήρυξή τους, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τις προεκλογικές καμπάνιες.

Sports in

«Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Σπόρτινγκ»

Νέο δημοσίευμα στην Πορτογαλία το οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024