
Δημοπρατεί κρασιά για καλό σκοπό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Μέρος της παραγωγής του αστικού αμπελώνα του, θα δημοπρατήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης.
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια ξεχωριστή δημοπρασία. Συγκεκριμένα, πρόκειται να δημοπρατηθούν 150 φιάλες κρασιού από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα φέρουν ετικέτες από έργα τέχνης που φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την υποστήριξη του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός».
«Παντρεύουμε το κρασί με τον Δήμο αλλά και με την ιστορία και την παράδοση της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε, ώστε να παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες αναφορικά με τη δημοπρασία των κρασιών του αστικού αμπελώνα.
Ο Δήμαρχος μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια.
Στη δημοπρασία θα διατεθούν 150 μονοποικιλιακοί οίνοι του αστικού αμπελώνα της πόλης με ετικέτες αντίγραφα έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, 50 φιάλες λευκός οίνος της ποικιλίας Ρομπόλα και 100 φιάλες ερυθρός οίνος της ποικιλίας Ξινόμαυρο θα δημοπρατηθούν σε 62 διαφορετικά πακέτα-προτάσεις.
Όπως εξήγησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου, κάθε φιάλη θα κοσμεί ετικέτα με ένα μοναδικό έργο από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Στην ετικέτα της πίσω όψης θα υπάρχουν πληροφορίες για τον αστικό αμπελώνα και το κρασί. Παράλληλα, κάθε μπουκάλι θα συνοδεύεται με κάρτα, στην οποία θα αναγράφονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το έργο της ετικέτας του αλλά και σχετικά με τον δημιουργό του.
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Από πότε οι ταπεινές σαρδέλες έγιναν talk of the town;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου



