Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο Δήμος Κατερίνης με το ΕΚΠΑ για την εκπαίδευση στελεχών της εκπαιδευτικής κοινότητας ως προς την αντιμετώπιση συμβάντων έκτακτης ανάγκης.

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο Δήμος Κατερίνης και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το εφαρμοσμένο έργο: Καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης στη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Όπως επισημάνθηκε, από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο: «Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των γνώσεων των στελεχών της εκπαίδευσης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων με την εφαρμογή πολλαπλών ειδικών δράσεων και τεχνικών:«Μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης θα παρέχονται κατάλληλες γνώσεις και εργαλεία σε στελέχη της εκπαίδευσης προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν μια κρίση».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η διάρκεια του προγράμματος είναι ένα έτος. Κατά τους πρώτους οκτώ (8) μήνες θα περατωθεί η εκπαίδευση των στελεχών στα εξής θεματικά αντικείμενα: Εισαγωγή στη θεωρία κινδύνων και κρίσεων, γεωδυναμικές διεργασίες, υδρομετεωρολογικοί κίνδυνοι -κλιματική κρίση, τεχνολογικοί, ανθρωπογενείς, βιολογικοί κίνδυνοι,  διαχείριση ψυχολογικών επιπτώσεων, πολιτική προστασία – διαχείριση κινδύνων & σχολική κοινότητα κ.α.

Παράλληλα, η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί ως εξής: Σχεδιασμός διαχείρισης κινδύνων στο σχολικό περιβάλλον, ασκήσεις διαχείρισης έκτακτης ανάγκης στα σχολικά συγκροτήματα»

Όσοι ολοκληρώσουν τον κύκλο των επιμορφωτικών σεμιναρίων, θα λάβουν πιστοποίηση από το ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr