Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασκήσεις διαχείρισης έκτακτης ανάγκης στα σχολικά συγκροτήματα, από τον Δήμο Κατερίνης

Ασκήσεις διαχείρισης έκτακτης ανάγκης στα σχολικά συγκροτήματα, από τον Δήμο Κατερίνης

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο Δήμος Κατερίνης με το ΕΚΠΑ για την εκπαίδευση στελεχών της εκπαιδευτικής κοινότητας ως προς την αντιμετώπιση συμβάντων έκτακτης ανάγκης.

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο Δήμος Κατερίνης και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το εφαρμοσμένο έργο: Καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης στη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Όπως επισημάνθηκε, από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο: «Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των γνώσεων των στελεχών της εκπαίδευσης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων με την εφαρμογή πολλαπλών ειδικών δράσεων και τεχνικών:«Μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης θα παρέχονται κατάλληλες γνώσεις και εργαλεία σε στελέχη της εκπαίδευσης προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν μια κρίση».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η διάρκεια του προγράμματος είναι ένα έτος. Κατά τους πρώτους οκτώ (8) μήνες θα περατωθεί η εκπαίδευση των στελεχών στα εξής θεματικά αντικείμενα: Εισαγωγή στη θεωρία κινδύνων και κρίσεων, γεωδυναμικές διεργασίες, υδρομετεωρολογικοί κίνδυνοι -κλιματική κρίση, τεχνολογικοί, ανθρωπογενείς, βιολογικοί κίνδυνοι,  διαχείριση ψυχολογικών επιπτώσεων, πολιτική προστασία – διαχείριση κινδύνων & σχολική κοινότητα κ.α.

Παράλληλα, η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί ως εξής: Σχεδιασμός διαχείρισης κινδύνων στο σχολικό περιβάλλον, ασκήσεις διαχείρισης έκτακτης ανάγκης στα σχολικά συγκροτήματα»

Όσοι ολοκληρώσουν τον κύκλο των επιμορφωτικών σεμιναρίων, θα λάβουν πιστοποίηση από το ΕΚΠΑ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024