Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ένταση και επεισόδια στα Εξάρχεια - Πνίγηκαν στα χημικά - ΜΑΤ στο μετρό

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ένταση και επεισόδια στα Εξάρχεια – Πνίγηκαν στα χημικά – ΜΑΤ στο μετρό

Μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, διαδηλωτές άρχισαν να πετάνε μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πέρρος, Νίκος Κλόκας

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, μετά τo τέλος της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια.

Πάνω από 7.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΑΔΑ, στην μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πέρασε από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, στο μνημείο στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 15χρονος.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 20:30, όταν μερίδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία και άρχισε να καίει κάδους στην Εμμανουήλ Μπενάκη, την Ακαδημίας και τη Ζωοδόχου Πηγής και να πετά μολότοφ στους αστυνομικούς.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά, ενώ το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας βγήκε στους δρόμους.

Σημειώνεται, ότι ένταση υπήρξε και στην Ομόνοια. Την ώρα που η πορεία περνούσε από την πλατεία μία μερίδα ατόμων φώναξε συνθήματα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι με μηχανάκια τους διέλυσαν. Οι διαδηλωτές απάντησαν πετάγοντας μπουκάλια και αντικείμενα. Επίσης, βίντεο δείχνουν τα ΜΑΤ να έχουν μπει και στο μετρό της Ομόνοιας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια

Πλήθος κόσμου στην πορεία και προσαγωγές

Στην απογευματινή πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο συμμετείχε πλήθος κόσμου, ενώ το κλίμα ήταν τεταμένο μετά και το περιστατικό του πυροβολισμού από αστυνομικό του 16χρονου Ρομά που χαροπαλεύει. Συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής, της φτώχειας και της εξαθλίωσης ήταν αυτά που κυριάρχησαν.

Το «παρών» στην πορεία έδωσαν ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας έγιναν έξι προσαγωγές κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 16.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024