Μεγαλώνουν οι πιθανότητες για ενεργειακό μπλακ άουτ στην Γαλλία από το νέο έτος.

Όλο και μεγαλώνει η πιθανότητα στην Γαλλία να πραγματοποιούνται εθελούσια τμηματικά μπλακάουτ τους πρώτους μήνες του 2023. Μάλιστα, η Κυβέρνηση αναφέρει πως οι διακοπές ρεύματος θα εξαρτηθούν από την κατανάλωση που θα κάνουν οι πολίτες με βάση τις καιρικές συνθήκες.

Όπως είναι φυσικό, η πιθανότητα για τμηματικό μπλακ άουτ έχει μονοπωλήσει την γαλλική κοινή γνώμη.  Μάλιστα, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως δεν θα απαιτηθούν διακοπές παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος «αν όλοι εφαρμόσουμε το σχέδιο περιορισμού κατά 10% της περσινής μας κατανάλωσης».

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: «Εντονη ανησυχία» για τυχόν νέα χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι από τους 56 αντιδραστήρες που υπάρχουν στη Γαλλία για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, προς το παρόν οι 20 βρίσκονται σε φάση συντήρησης και δεν αναμένεται να ενεργοποιηθούν ως το τέλος του χρόνου πάνω από έξι.

Στην περίπτωση που οι γαλλικές αρχές εκτιμήσουν στις αρχές του 2023 πως είναι απαραίτητο κατά διαστήματα να διακόπτονται οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, αυτές θα γίνονται μεταξύ 8:00 και 13:00 καθώς και μεταξύ 18:00 και 20:00 ώρα Γαλλίας.

Θα αφορούν το 60% της χώρας και ειδικότερα τις γραμμές παροχής του δικτύου που δεν τροφοδοτούν με ρεύμα εγκαταστάσεις προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, σχολεία κλπ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr