Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντουάν Γκριεζμάν: Ο «αθόρυβος» ηγέτης των «τρικολόρ»

Αντουάν Γκριεζμάν: Ο «αθόρυβος» ηγέτης των «τρικολόρ»

Εξτρέμ, σέντερ φορ, pure «10άρι» και πλέον χαφ. Ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει αλλάξει ξανά θέση για την αγαπημένη του Γαλλία, κάνει φοβερή «αθόρυβη» δουλειά στο Κατάρ και μαζί με τον Εμπαπέ οδηγεί τους «τρικολόρ» στο back to back.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία με το γεγονός ότι ο Κίλιαν Εμπαπέ είναι ο απόλυτος star man της εθνικής Γαλλίας. Το αποδεικνύει από την αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το απέδειξε και χθες κόντρα στους Πολωνούς, πετυχαίνοντας δύο φοβερά γκολ στον δρόμο προς τη νίκη της Γαλλίας με 3-1.

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είναι πρώτος σκόρερ στα γήπεδα του Κατάρ με 5 τέρματα και αναμενόμενα έχει τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του. Όπως και ο Ζιρού που έχει σκοράρει τρεις φορές στο φετινό Μουντιάλ, έχοντας γράψει μάλιστα ιστορία, καθώς απέναντι στους Πολωνούς «σφράγισε» την πρωτιά, στη θέση των σκόρερ της εθνικής Γαλλίας.

Εκπληκτικός είναι και ο Ουσμάν Ντεμπελέ ο οποίος κάνει φοβερή δουλειά μπροστά, κάνοντας άνω-κάτω τις αντίπαλες άμυνες με τα τρεξίματα του. Κι όμως, άλλος είναι αυτός που κινεί τα νήματα στους «τρικολόρ».

Ο λόγος για τον Αντουάν Γκριεζμάν. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποιεί μέχρι στιγμής το τέλειο Μουντιάλ. Μπορεί τα τελευταία χρόνια, τόσο με την Μπαρτσελόνα, όσο και με τους «ροχιμπλάνκος» να μη διανύει την καλύτερη του περίοδο, ωστόσο ο Ντιντιέ Ντεσάν βρίσκει πάντα τον τρόπο να τον «ξεκλειδώνει».

Και συνήθως ο «Γκρίζι» ανταποκρίνεται. Σε αυτά τα περίπου εννιά χρόνια που βρίσκεται ο Ντεσάν στον πάγκο της Γαλλίας, ο Γκριεζμάν είναι ίσως ο πιο καταλυτικός ποδοσφαιριστής της ομάδας. Χθες απέναντι στους Πολωνούς έσπασε ένα τρομερό ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της χώρας που αγωνίζεται σε 71 σερί παιχνίδια.

Είτε ως ένα καθαρό εξτρέμ, είτε ως επιθετικός στην κορυφή, είτε ως pure «10άρι», είτε ως εσωτερικός χαφ, ο Γκριεζμάν κάνει πάντα το step up με τη Γαλλία. Φέτος, στα γήπεδα του Κατάρ, ο Γάλλος αστέρας έχει αναλάβει έναν ιδιαίτερο ρόλο.

Όχι ακριβώς «10άρι», αλλά περισσότερο… 8-10αρι. Ο Γκριεζμάν αναλαμβάνει σχεδόν κάθε οργανωμένη επίθεση της Γαλλίας, δημιουργώντας συνεχώς για τους συμπαίκτες του. Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που έχει παίξει, ο Γκριεζμάν έχει καταφέρει να δημιουργήσει 15 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, «πατώντας» στην κορυφή της σχετικής λίστας, καθώς κόντρα στους Πολωνούς ξεπέρασε τον Μέσι που έχει 13.

100% επιτυχία στις ντρίμπλες, 80% ποσοστό ευστοχίας στις πάσες του, 4 πάσες «κλειδιά» και τρεις κερδισμένες μονομαχίες. Ο «Γκρίζι» ήταν παντού στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και την παρέα του, συμβάλλοντας σημαντικά στη νίκη και την πρόκριση της Γαλλίας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως σε αυτό το Μουντιάλ μονάχα ο Μουσιάλα έχει ανακτήσει περισσότερες φορές την μπάλα από τον Γκριεζμάν, μεταξύ των ποδοσφαιριστών που έχουν έναν πιο προωθημένο ρόλο στο γήπεδο, με τον Γάλλο μάλιστα να έχει τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν στη συγκεκριμένη κατηγορία των ποδοσφαιριστών.

Μπορεί ο Κίλιαν Εμπαπέ να «κλέβει» την παράσταση και μάλιστα δικαίως, ωστόσο η δουλειά του Γκριεζμάν και ο ανανεωμένος του ρόλος, είναι βασικοί παράγοντες της πορείας που κάνει μέχρι στιγμής η Γαλλία στο Μουντιάλ.

Για να τα καταφέρουν ξανά οι «τρικολόρ» θα χρειαστούν τον «Γκρίζι» μέχρι τέλους…

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024