Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης για πυροβολισμό 16χρονου στο κεφάλι: Ειδεχθής αστυνομική βία

Φίλης για πυροβολισμό 16χρονου στο κεφάλι: Ειδεχθής αστυνομική βία

«Ποιο ήταν το έγκλημα του παιδιού; Ότι έβαλε βενζίνη 20 € στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και δεν πλήρωσε, οπότε καταδιώχθηκε από την αστυνομία», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης

«Επεισόδιο ειδεχθούς αστυνομικής βίας», χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης το νέο περιστατικό πολύ σοβαρού τραυματισμού ανήλικου Ρομά με σφαίρα στο κεφάλι.

Τη σφαίρα δέχθηκε ο 16χρονος, κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Ο έφηβος, τα ξημερώματα, έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ ενηλίκων του Ιπποκρατείου.

Η δήλωση του Νίκου Φίλη

Στη δήλωσή του, ο Νίκος Φίλης, επισημαίνει:

«Άλλο ένα επεισόδιο ειδεχθούς αστυνομικής βίας, με θύμα και πάλι 16χρονο Ρομά, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Ποιο ήταν το έγκλημα του παιδιού; Ότι έβαλε βενζίνη 20 € στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και δεν πλήρωσε, οπότε καταδιώχθηκε από την αστυνομία. Στη διάρκεια της καταδίωξης, όπου σύμφωνα με τη καθιερωμένη αστυνομική αφήγηση υπήρξε απόπειρα εμβολισμού περιπολικού, το παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Για 20€, μια σφαίρα στο κεφάλι… Να θυμίσω το έγκλημα με θύμα ένα άλλο παιδί, το μικρό Σαμπάνη στον Πειραιά, και τη φράση της οικογένειάς του «Δικεοσήνι»! Να θυμίσω επίσης ότι σήμερα είναι παραμονή της επετείου που εκτελέστηκε ένας άλλος 16χρονος από αστυνομικό όπλο, στα Εξάρχεια… Δεν πρόκειται λοιπόν για την κακιά στιγμή. Αλλά για τη συστημική βία και αυθαιρεσία της αστυνομίας με κυβερνητική -τουλάχιστον- ανοχή, αν κρίνουμε από την προσπάθεια να μην αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Σαμπάνη.

Όταν έγινε γνωστό το γεγονός, ήμουν στον Αντέννα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος οχυρώθηκε πίσω από τη συνηθισμένη υπεκφυγή «θα δούμε το αποτέλεσμα της έρευνας». Μακάρι να σωθεί το παιδί -και θα περιμένουμε και την έρευνα!».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024