Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου: Όπου και να πάμε, ο Δένδιας τρέχει από πίσω

Τσαβούσογλου: Όπου και να πάμε, ο Δένδιας τρέχει από πίσω

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τις επισκέψεις του Νίκου Δένδια σε διάφορες χώρες.

Με πολύ ειρωνεία σχολίασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τις επισκέψεις του Νίκου Δένδια σε χώρες του εξωτερικού. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, συγκεκριμένα, πως σπεύδει να «τρέξει, όπου πάμε εμείς».

Σύμφωνα με τη Hurriyet, o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο συνέδριο της τουρκικής επιχειρηματικής και ανθρωπιστικής εξωτερικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο «Hacı Bayram Veli» της Άγκυρας είπε πως με την αφορμή της παραχώρησης στα κατεχόμενα του καθεστώτος παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκόφωνων Κρατών «ο τουρκικός κόσμος έχει αποβιβαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ-ΕΕ: Αφήστε τα νταηλίκια σε εμάς

«Ο τουρκικός κόσμος είναι πλέον μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα»

Παράλληλα, στις δηλώσεις του ο Τσαβούσογλου σημείωσε πως η χώρα του αποτελεί μία «νέα γεωπολιτική πραγματικότητα» για το κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο τουρκικός κόσμος, που ενίσχυσε την ενότητά του με την Oργάνωση Tουρκικών Kρατών, είναι πλέον μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα.

Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή του στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία. Σήμερα και ο Νίκος Δένδιας (πήγε) αμέσως εκεί (σημ. Καζακστάν)… Εκεί πήρε την ανάσα».

«Κάνει κάποια ταξίδια»

Και συνέχισε ο Τσαβούσογλου κατά του Δένδια: «Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι (ανησυχούν). Γιατί ανησυχούν; Η ΤΔΒΚ έγινε μέλος παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή, βήμα-βήμα.

Τα υπόλοιπα, πρώτα ο Αλλάχ, θα έρθουν. Φυσικά, οι τρέχουσες ανησυχίες και ο πανικός τους είναι λόγω αυτών που θα γίνουν. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μας με τον τουρκικό κόσμο.

Όπως είπα πριν από λίγο, στην πραγματικότητα, με τον τουρκικό κόσμο να παίρνει την ΤΔΒΚ ως μέλος παρατηρητή, η Oργάνωση Tουρκικών Kρατών και ο τουρκικός κόσμος κατέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι η εμβέλειά του έχει ενισχυθεί».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024