Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρινάκειον Μέλαθρον: Πολύ σημαντική μέρα για την πόλη μας, τονίζει ο Γιάννης Μώραλης

Μαρινάκειον Μέλαθρον: Πολύ σημαντική μέρα για την πόλη μας, τονίζει ο Γιάννης Μώραλης

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην τελετή εγκαινίων στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς «Μαρινάκειον Μέλαθρον».

Τα εγκαίνια για το «Μαρινάκειον Μέλαθρον» τελέστηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, Φαλήρου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Δραπετσώνας κ.κ. Σεραφείμ.

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκειον Μέλαθρον: Εγκαίνια για το νέο Διοικητικό Κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά

Τα νέα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ανακαινίσθηκαν από τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, Πρόεδρο του Ολυμπιακού και εφοπλιστή, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διατέλεσε Βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.

Κατά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την πόλη μας. Παρουσία του Αρχιεπισκόπου, Μητροπολιτών, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, εγκαινιάστηκε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον». Μια συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη με όλες τις ιδιότητές του. Του πρώτου σε σταυρούς Δημοτικού Συμβούλου, του Προέδρου του Ολυμπιακού, ενός από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές, αλλά πάνω από όλα ενός πραγματικού Πειραιώτη.

Σε κάθε του πρωτοβουλία, αποδεικνύει πόσο πολύ αγαπάει και τιμά τον Πειραιά. Χαίρομαι καθώς βλέπουμε θετικά αποτελέσματα όταν η Εκκλησία και οι ιδιώτες συνεργάζονται σε μια χώρα που έχει περάσει πολλών μορφών κρίσεις.

Αυτή η διαρκής συνεργασία κατέληξε στη δημιουργία αυτού του χώρου, του διοικητηρίου της Μητρόπολης. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιλτιάδη Μαρινάκη. Πρόκειται για ένα άρτιο και πανέμορφο κτήριο και ως Δήμαρχος της πόλης είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος όταν υλοποιούνται τέτοιες συνέργειες με θετικά αποτελέσματα. Εύχομαι πρωτοβουλίες σαν κι αυτή, να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, Φαλήρου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Δραπετσώνας κ.κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι στο κέντρο της πόλης υπάρχει πλέον ένα διοικητικό κέντρο της Μητροπόλεως. Μια ανοικτή αγκαλιά για τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες για να τους διακονεί και να συμβάλλει στη λειτουργία της ζωής τους πνευματικά, οντολογικά και υπαρξιακά.

Αναφερόμενος στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τόνισε ότι μαζί με τη σύζυγό του ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση και τη διαρρύθμιση του κτηρίου. Αφιέρωσε το έργο στον αείμνηστο Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος τον ενέπνευσε με την αγάπη για τη ρωμιοσύνη, τη λεβεντιά και τη δύναμη της ναυτοσύνης.

Αθανασία Μαρινάκη για «Μαρινάκειον Μέλαθρον»: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι»

Εκ μέρους του κ. Μαρινάκη απηύθυνε χαιρετισμό η σύζυγός του κα Αθανασία Μαρινάκη. «Η οικογένειά μου, και ιδιαίτερα ο σύζυγός μου Βαγγέλης Μαρινάκης, είμαστε βαθιά συγκινημένοι. Διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο μεγάλο αυτό ιεραποστολικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο, που επιτελείται με σεβασμό στον άνθρωπο προς Δόξα Κυρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τη δαπάνη της ολικής ανακαίνισης και διαρρύθμισης των χώρων, προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, στο νέο αυτό κτήριο που βρισκόμαστε και εγκαινιάζουμε σήμερα.

Η απόφασή σας Σεβασμιώτατε να ονομάσετε το νέο Μητροπολιτικό Μέγαρο «Μαρινάκειον Μέλαθρον» στη μνήμη του αείμνηστου Μαρινάκη Μιλτιάδη, τιμώντας και αναγνωρίζοντας την προσφορά του και την αγάπη του στην πόλη μας, αποτελεί για την οικογένειά μας μεγάλη τιμή», συμπλήρωσε.

Στα εγκαίνια από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι κυρίες Ανδριάνα Ζαρακέλη, Κυριακή Μπουρδάκου και Ασπασία Αλιγιζάκη και οι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης, Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς – Πόλη – Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Λεωτσάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και κ. Χρήστος Μακρής αντίστοιχα και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Την τελετή των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024