Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα έπρεπε να ήταν παράνομα

Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα έπρεπε να ήταν παράνομα

Κι όμως εξακολουθούμε να χαιρόμαστε να ακούμε αυτά τα τραγούδια και μερικές φορές τα... σιγοτραγουδάμε.

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αποτελούν μία από τις κορυφαίες guilty απολαύσεις των γιορτών. Κάθε χρόνο τα ακούμε σε κάθε πάρτι που θα πάμε, δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα και μπορεί στην πραγματικότητα να μας κάνουν να νιώθουμε και λίγο… cringy. Κι ενώ όλα αυτά πράγματι ισχύουν, ας το παραδεχτούμε… Μερικές φορές τα απολαμβάνουμε και όχι μόνο τα τραγουδάμε αλλά και το διασκεδάζουμε ιδιαίτερα.

All I Want For Christmas – Mariah Carey

Πρώτο στην λίστα (και στην καρδιά πολλών) είναι ο ύμνος των Χριστουγέννων από την εμβληματική φιγούρα των γιορτών Mariah Carey. Είναι από τα πρώτα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ακούμε κάθε χρονιά, οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι μάλλον… το έχουμε βαρεθεί κι όμως δεν χάνουμε στίχο μόλις παίξει στο ραδιόφωνο ή στο κλαμπ.

Μετά από τα τόσα χρόνια κυκλοφορίας παραμένει κορυφαίο και για πολύ καλό λόγο, όπως φαίνεται.

Feliz Navidad – Jose Feliciano

Μπορεί να μην αναγνωρίσατε τον τραγουδιστή, σίγουρα όμως αναγνωρίσατε τον τίτλο. Το μοναδικό ισπανικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι που όλοι ξέρουμε από έξω γιατί όπως θα έχετε διαπιστώσει απλώς… επαναλαμβάνεται καθ’όλη την διάρκεια.

Κι ενώ σίγουρα η επανάληψη μπορεί να γίνει κάπως… ενοχλητική, όλοι τραγουδάμε Feliz Navidad!

Let It Snow – Dean Martin

Αποτελεί ένα από τα τραγούδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Vaughn Monroe με τους Norton Sisters, φτάνοντας στην κορυφή του μουσικού Billboard chart για πέντε εβδομάδες στις αρχές του 1946.

Tο ακούμε κάθε χρόνο, ακόμα και αν το χαρακτηρίζουν παλιομοδίτικο και κάπως… uncool. Επίσης οι περισσότεροι το τραγουδούν με την ελπίδα να χιονίσει ενώ εάν χιονίζει ήδη, τότε το απολαμβάνουν με την ψυχή τους.

Santa Claus Is Coming To Town – Mariah Carey

Φυσικά δεν γίνεται η Mariah Carey να έχει μόνο μία εμβληματική χριστουγεννιάτικη επιτυχία. Πρόκειται για ένα ακόμη δημοφιλές της τραγούδι, που αυτή την περίοδο το ακούμε παντού, σε κάθε γωνιά και δρόμο της πόλης.

Η παλαιότερη γνωστή ηχογραφημένη εκδοχή του τραγουδιού ήταν από τον Harry Reser και το συγκρότημα του στις 24 Οκτωβρίου 1934. Τότε τραγουδήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Έντι Κάντορ τον Νοέμβριο του 1934.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024