Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Υμηττού
Πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο
Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που βρίσκεται επί της λεωφόρου Υμηττού.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν λίγο πριν τις 02:00, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στο πεζοδρόμιο που ήταν σταθμευμένα τα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τέσσερα από αυτά. Τα τέσσερα αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς.
H Πυροσβεστική επιχείρησε στο σημείο με 9 πυροσβέστες και 3 οχήματα, ενώ στο σημείο έφτασαν και αστυνομικοί της ομάδας Δράση, οι οποίοι εντόπισαν και δεύτερο εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του καταστήματος. Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων έχει γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης κι άλλη φορά, πριν μερικούς μήνες.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ από ομάδα ατόμων που βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη. Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον φύλακα της αντιπροσωπείας ο οποίος έχει τραυματιστεί ελαφρά ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου.
Εμπρηστική επίθεση σε όχημα διπλωμάτη της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή άγνωστοι πυρπόλησαν όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στην περιοχή του Παπάγου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής πρεσβείας, το όχημα ανήκει σε Ιταλίδα διπλωμάτη.
- Διαβάστε επίσης: Αναρχικούς «βλέπει» η Μελόνι πίσω από τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο υπαλλήλου της Ιταλικής πρεσβείας
Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενο όχημα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα. Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.
- Στον Εισαγγελέα Χανίων ο Πολωνός που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα – Τα τρία τελευταία χρόνια έμενε στην περιοχή
- ΒΗΜΑGAZINO: Τα υπερ-αεροπλανοφόρα επιστρέφουν – Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Συνεχίζει τον εμπαιγμό ο Μαρινάκης, ούτε τώρα βλέπει κρατική εμπλοκή στις υποκλοπές – «Σε ποια χώρα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος» ρωτά ο Μάντζος
- Ολυμπιακός: Η ενημέρωση για τους οπαδούς που θα βρεθούν στο Παγκρήτιο
- Υδρογονάνθρακες: Kυρώθηκε η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας με Chevron & HELLENiQ Energy
- To πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και τρόφιμα δεν θα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, λέει ο Πιερρακάκης


