Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεσποτόπουλος: «Πολύ δύσκολο να έρθουν νύχτα οι Τούρκοι - Ο Ερντογάν δίνει τη μάχη των μαχών»

Δεσποτόπουλος: «Πολύ δύσκολο να έρθουν νύχτα οι Τούρκοι – Ο Ερντογάν δίνει τη μάχη των μαχών»

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να παίρνει ξανά την σκυτάλη νουθετώντας τους Έλληνες «να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά τους».

Με το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», να έχει βάλει πλώρη για έρευνες στα βορειοδυτικά  της Κύπρου, ο Χουλουσί Ακάρ, με φόντο τα ενεργειακά αποθέματα της ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στην Αθήνα.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Επ’ ουδενί δε θα επιτρέψουμε να ποδοπατηθούν τα δικαιώματά μας. Και αυτά δεν αποτελούν απειλή. Γι’ αυτό να έχετε σωφροσύνη. Να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά σας, μ’ αυτά που σας λένε τρίτοι, να είστε λογικοί και να πατάτε γερά στο έδαφος».

«Δύσκολο να έρθουν νύχτα οι Τούρκοι»

Μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος τόνισε πως δεν βλέπει προοπτική αποκλιμάκωσης στον ορίζοντα όσο η γειτονική χώρα οδεύει προς τις εκλογές.

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία και στο Ιράκ και παρόλα αυτά εξακολουθεί να ασχολείται με την Ελλάδα. Για μένα είναι εμφανές ότι η Τουρκία δεν έχει στο διάβα της μία προοπτική αποκλιμάκωσης. Εκτιμώ ότι πηγαίνοντας προς τις τουρκικές εκλογές θα έχουμε περισσότερες εξάρσεις».

Επιπλέον, σημείωσε ότι η ελληνογαλλική συμμαχία προασπίζει σημαντικά τη χώρα μας και λειτουργεί αποτρεπτικά για την Τουρκία.

«Είναι πολύ δύσκολο να έρθουν νύχτα οι Τούρκοι, αλλά δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν θαλάσσιες ζώνες. Ας μην ξεχνάμε το εξής, ότι ο Ερντογάν δίνει τη μάχη των μαχών. Δίνει μία μάχη επιβίωσης στις επικείμενες εκλογές. Επιβίωσης όχι μόνο πολιτικής, αλλά οικονομικής και κοινωνικής. Αυτό μας κάνει να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη», κατέληξε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024