Κρήτη: Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 4χρονης που έφαγε φυστίκι
Σε καταστολή στη ΜΕΘ μετά την πνευμονική ανεπάρκεια που παρουσίασε
Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της 4χρονης από τη Σαντορίνη η οποία έφαγε φιστίκια και βρίσκεται διασωληνωμένη σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με το cretapost, η 4χρονη Μαρία δίνει μεγάλη μάχη προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή, παραμένοντας σε καταστολή στη ΜΕΘ μετά την πνευμονική ανεπάρκεια που παρουσίασε πριν δύο ημέρες.
Ωστόσο, με δηλώσεις του στο cretapost ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης αφήνει να διαφανεί μία μικρή αχτίδα αισιοδοξίας. Συγκεκριμένα ο κ. Χαλκιαδάκης, δίχως να παραβλέπει την κρισιμότητα του περιστατικού, αναφέρει ότι «κάθε 24ώρο που περνά και η κατάσταση της 4χρονης παραμένει σταθερή, είναι καλύτερα».
Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι ιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το μικρό κορίτσι που κατάπιε φιστίκια και παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια.
Το χρονικό
Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη όταν ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή της μπροστά στα μάτια των γονιών της μετά την κατάποση φιστικιών. Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Το ίδιο βράδυ της Τρίτης (29/11), υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φιστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442