Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Το τέλος μιας «χρυσής» γενιάς που δεν έφτασε ποτέ στη Γη της Επαγγελίας

Βέλγιο: Το τέλος μιας «χρυσής» γενιάς που δεν έφτασε ποτέ στη Γη της Επαγγελίας

Για άλλη μία φορά το Βέλγιο δεν άντεξε τη μεγάλη πίεση. Λύγισε και έμεινε εκτός Μουντιάλ από τη φάση των ομίλων, με τη «χρυσή» γενιά της χώρας να ολοκληρώνει άδοξα τον κύκλο της.

Πρόκειται για μια από τις μεγάλες «βόμβες» του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης έμεινε εκτός συνέχειας του Μουντιάλ από τη φάση των ομίλων.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι το γεγονός αυτό δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη εντύπωση στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Διότι οι περισσότεροι γνώριζαν την πραγματική αξία του Βελγίου πριν από την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ.

Μια ομάδα η οποία δεν είχε καμία ισορροπία. Και κυρίως κανένα κίνητρο.

«Δεν έχουμε καμία τύχη. Είμαστε πολύ… γέροι. Είχαμε πραγματική τύχη να το πάρουμε το 2018. Είχαμε πολύ καλή ομάδα, που όμως μεγάλωσε. Χάσαμε κάποιους κομβικούς παίκτες.Έχουμε κάποιους καλούς νέους παίκτες που ήρθαν από πίσω, αλλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο των παικτών που είχαμε το 2018. Περισσότερο μας βλέπω ως αουτσάιντερ», δήλωσε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της ομάδας του απέναντι στον Καναδά.

Σχεδόν δέκα ημέρες αργότερα, ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να νιώθει δικαιωμένος. Παρότι δεν θα το ήθελε σε καμία περίπτωση, οι δηλώσεις του επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Το Βέλγιο έμεινε εκτός Μουντιάλ και ετοιμάζει τις βαλίτσες της επιστροφής από το Κατάρ, πριν καν μπει στο… ψητό η διοργάνωση.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είδε τους ποδοσφαιριστές του και κυρίως τον Ρομέλου Λουκάκου να σπαταλάνε κόντρα στην Κροατία ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Μια απλή νίκη, έστω και με 1-0, θα έκανε τη δουλειά για τους Βέλγους. Οι Κροάτες ωστόσο αντιστάθηκαν μέχρι τέλους και σε συνδυασμό με τη νίκη του Μαρόκου, οι «κόκκινοι διάβολοι» είπαν πρόωρο αντίο στη διοργάνωση.

Ένα άδοξο τέλος για μια «χρυσή» φουρνιά ποδοσφαιριστών η οποία έμοιαζε έτοιμη για το κάτι παραπάνω.

Ντε Μπρόινε, Αζάρ και Λουκάκου έμειναν για ακόμη μία φορά θεατές ενός δράματος και δεν μπόρεσαν ούτε τώρα να δώσουν μία… γλύκα στους φιλάθλους τους. Μία φουρνιά παικτών, που με τις ομάδες τους έχει κατακτήσει τα πάντα… όλα!

Το Βέλγιο ωστόσο έμεινε όπως πάντα χωρίς διάκριση. Το ίδιο συνέβη και πριν από σχεδόν έναν χρόνο στο Nations League κόντρα στη Γαλλία, όπως και στο Euro απέναντι στην Ιταλία. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το Βέλγιο πήγαινε ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί.

Η Γαλλία ωστόσο της έβαλε «στοπ» και με ένα γκολ του Ουμτιτί, πήρε την πρόκριση, αφήνοντας τους «κόκκινους διαβόλους» εκτός στα ημιτελικά. Εν τέλει το Βέλγιο κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση, νικώντας την Αγγλία στον μικρό τελικό, ο οποίος ωστόσο δεν είχε και μεγάλη σημασία…

Το 2016, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν απογοητεύσει σε μεγάλο βαθμό με την πορεία τους στο Euro της Γαλλίας, όπου αποκλείστηκαν από την… σταχτοπούτα της διοργάνωσης, Ουαλία, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, είχαν βγει νοκ άουτ από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

Το Βέλγιο άφησε ακόμη μία ανεκμετάλλευτη ευκαιρία να πάει χαμένη. Έχοντας καταφέρει μάλιστα να δημιουργήσει στον αγώνα, τέτοιος συγκυρίες που της έδιναν μία «κλειδωμένη» πρόκριση, η οποία τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Μία ευκαιρία την οποία ενδέχεται να μη τη βρει ξανά σύντομα, καθώς ο βασικός κορμός της συγκεκριμένης γενιάς έχει ήδη… τριανταρίσει. Το Κατάρ μοιάζει να είναι η τελευταία ευκαιρία της χρυσής γενιάς του Βελγίου. Η τελευταία ευκαιρία πριν αδειάσει ολοκληρωτικά η κλεψύδρα.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024