Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λεβαντόφσκι: «Μεγάλη πρόκληση το ματς με την Γαλλία»

Λεβαντόφσκι: «Μεγάλη πρόκληση το ματς με την Γαλλία»

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μίλησε μετά την πρόκριση στη φάση των 16 του Μουντιάλ για το δύσκολο νοκ άουτ κόντρα στη Γαλλία.

Παρά την ήττα της από την Αργεντινή με 2-0, για την 3η αγωνιστική των ομίλων στο Μουντιάλ 2022, η Πολωνία προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης (σ.σ. με καλύτερη διαφορά τερμάτων από το Μεξικό) και θα αντιμετωπίσει την Γαλλία, με «έπαθλο» μία θέση στα προημιτελικά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο αρχηγός των Πολωνών και μεγάλο «όπλο» στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σχολίασε: «Ήταν μια γλυκιά ήττα. Ξέραμε ότι παίζαμε με την Αργεντινή και ότι θα ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για εμάς. Έπρεπε να παλέψουμε πολύ σκληρά στην αρχή.

Προσπαθήσαμε να ανταγωνισθούμε την Αργεντινή, αλλά δεχθήκαμε το πρώτο γκολ πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, και μετά η Αργεντινή έπαιξε πιο εύκολα. Διαθέτει τόσους πολλούς εξαιρετικούς παίκτες, που ξέραμε ότι θα ήταν μια πρόκληση για εμάς. Τελικά όμως, μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι γιατί θα παίξουμε στον επόμενο γύρο».

Αναφερόμενος στην απόδοση του, ο άσος της Μπαρτσελόνα, τόνισε: «Σήμερα (σ.σ. εχθές), ήμουν ο πρώτος αμυντικός. Αλλά όταν παίζεις για την εθνική ομάδα της Πολωνίας, δεν μπορείς να περιμένεις από την ομάδα να σου δημιουργήσει γκολ, πρέπει να δουλέψουμε ως ομάδα. Για εμένα, είναι μεγάλη πρόκληση να εξασφαλίσω την αμυντική δουλειά για την ομάδα.

Αλλά στο τέλος, μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Γιατί η Αργεντινή, ακόμη κι εάν έχασε τον πρώτο της αγώνα, θα παίζει όλο και καλύτερα ματς με ματς. Κι εξακολουθεί να είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου».

Μιλώντας, τέλος, για την νοκ-άουτ αναμέτρηση με τους «πετεινούς», ο «Λέβα», επεσήμανε: «Ναι, είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ξέρουμε τι είδους παίκτες έχουν, αλλά πρέπει να το εκμεταλλευθούμε, να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να αγωνισθούμε.

Γνωρίζουμε ότι η Γαλλία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια, και ίσως μπορούν να κατακτήσουν άλλο ένα Μουντιάλ. Αρα για εμάς, θα είναι μεγάλη πρόκληση. Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024