Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα με το παιδί: 6 tips για τις πιο μαγικές αναμνήσεις

Χριστούγεννα με το παιδί: 6 tips για τις πιο μαγικές αναμνήσεις

Τα φετινά Χριστούγεννα περνάμε χρόνο μαζί με τα παιδιά και δημιουργούμε τις πιο όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις.

Η εορταστική περίοδος είναι μια ιδιαίτερη εποχή του χρόνου. Μας δίνει την ευκαιρία να συνδεθούμε τους αγαπημένους μας, να έρθουμε πιο κοντά με κάθε μέλος της οικογένειας,  δημιουργώντας αναμνήσεις και παραδόσεις που θα συνοδεύουν τα παιδιά στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Οι κοινές αναμνήσεις δίνουν στα παιδιά το απαραίτητο ασφαλές συναισθηματικό περιβάλλον, που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν και κατανοούν πλήρως την ταυτότητά τους και τον ρόλο τους στην οικογένεια. Μερικές από τις καλύτερες ιδέες για να δημιουργήσετε τις πιο γιορτινές αναμνήσεις μαζί τους, περιλαμβάνουν:

Τραγουδάμε και στολίζουμε

Ένας από τους βασικούς λόγους που, μικροί και μεγάλοι, λατρεύουν τις γιορτές είναι ο λαμπερός στολισμός. Επωφεληθείτε από τους μικρούς σας βοηθούς και ζητήστε από κάθε παιδί να βοηθήσει, αναθέτοντάς του μια δουλειά που ταιριάζει στην ηλικία του.

Καθώς στολίζετε, τραγουδήστε μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια και δείτε τα παιδιά να γεμίζουν χαρά και ευφορία. Κρεμάστε χριστουγεννιάτικες κάλτσες, μιλήστε για τα δώρα που θα φέρει ο Άγιος Βασίλης και δημιουργήστε τους ενθουσιασμό για το τι μπορεί να περιμένουν.

Μετράμε αντίστροφα

Από τον στολισμό σας δεν μπορεί να λείπει και το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι να φτάσουν τα Χριστούγεννα. Μέσα στα κουτάκια κάθε ημέρας μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό δώρο ή να ενθαρρύνετε τα παιδιά να φτιάξουν τα πιο τέλεια δώρα προς όλη την οικογένεια.

Ένα σοκολατάκι, ένα ζευγάρι χριστουγεννιάτικες κάλτσες, ένα μικρό στολίδι ή μια κάρτα αποτελούν καλές επιλογές για να ξεκινήσετε.

Ψήνουμε και στολίζουμε γιορτινά μπισκότα

Το ψήσιμο των μπισκότων μαζί είναι ένας γλυκός τρόπος για να συνδεθείτε ως οικογένεια και η διακόσμηση τους είναι πολύ διασκεδαστική. Μπορείτε να φτιάξετε δίσκους με μπισκότα και στη συνέχεια να τα βάλετε σε βάζα για την υπόλοιπη εορταστική περίοδο ή να τα τυλίξετε και να τα χαρίσετε ως νόστιμα δώρα στην οικογένεια και τους φίλους σας.

Το πολύχρωμο γλάσο και τα σχέδια θα εμπνεύσουν την δημιουργικότητα των παιδιών και γρήγορα θα μετατραπούν σε ασυναγώνιστοι pastry chef!

Απολαύστε χριστουγεννιάτικες ταινίες με τα παιδιά

Σε ποιον δεν αρέσει μια καλή χριστουγεννιάτικη ταινία; Δημιουργήστε την δική σας παράδοση για να παρακολουθείτε μαζί με τα παιδιά τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες. Χαλαρώστε με ζεστές κουβέρτες, σνακ και φυσικά τις αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών.

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε να διαβάζετε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα παραμύθια, που είναι πιο κατάλληλα για τα πιο μικρά παιδιά.

Γράψτε γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Ξεκινήστε από νωρίς, συζητώντας με το παιδί τι θα ήθελε να γράψει στο γράμμα του προς τον αγαπημένο του Άγιο. Βοηθήστε το να το γράψει αλλά και να το κλείσει στο φάκελο, πριν να ξεκινήσει το ταξίδι του προς τον Βόριο Πόλο. Κρατήστε το γράμμα του και προσθέστε το στην συλλογή με τα υπόλοιπα, τα οποία μπορείτε να του τα δώσετε μόλις μεγαλώσει.

Θα τα κοιτά με νοσταλγία και γεμάτο χαρά, καθώς θυμάται όλες τις αναμνήσεις που μοιράζεστε.

Πηγαίνουμε θέατρο

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μας δίνουν την ιδανική ευκαιρία να περάσουμε λίγο παραπάνω χρόνο μαζί με τα παιδιά.

Με λιγότερη δουλειά και λιγότερο διάβασμα, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο σε αγαπημένες σας δραστηριότητες, όπως το να παρακολουθήσετε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, να κάνετε βόλτα στην στολισμένη πόλη και να θαυμάσετε τα όμορφα λαμπάκια της.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024