Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπερπαραγωγή ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στον Λευκό Οίκο φέτος

Υπερπαραγωγή ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στον Λευκό Οίκο φέτος

Αυτή τη στιγμή στον Λευκό Οίκο υπάρχουν υπάρχουν 77 χριστουγεννιάτικα δέντρα, 25 στεφάνια και περισσότερα από 83.615 φωτάκια. Και τα έστησαν 170... εθελοντές

Θυμάστε αυτά τα γυαλιστερά, γυάλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια από καθρέφτη που λαμπυρίζουν και αντικατοπτρίζουν ό,τι βρίσκεται τριγύρω; Ε, η Τζιλ Μπάιντεν φέτος κρέμασε πραγματικούς καθρέφτες στα δέντρα του μεγάλου φουαγιέ του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, «αυτό είναι πολύ στοχευμένο, πολύ σκόπιμο. Είναι σημαντικό για την πρώτη κυρία να βλέπουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους στη διακόσμηση».

Διαβάστε επίσης: Χριστούγεννα: Πιο σκοτεινά και με λιγότερα τρόφιμα για έναν στους τρεις καταναλωτές

Προφανώς η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου έχει πάρει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό πολύ σοβαρά. Όπως γράφει η Washington Post, ο Λευκός Οίκος θα γεμίσει με τις αντανακλάσεις των 50.000 επισκεπτών που αναμένεται να περάσουν τις πόρτες του μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες -κάποιοι για ξεναγήσεις, άλλοι για να παρακολουθήσουν τις 20 και πλέον προγραμματισμένες εορταστικές δεξιώσεις που αυξάνονται για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Το θέμα του στολισμού που επέλεξε η Τζιλ Μπάιντεν για φέτος είναι «Εμείς ο λαός».


Για τα δεύτερά τους Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο, η Μπάιντεν φαίνεται πως είχε τον ίδιο στόχο με πέρυσι: να δημιουργήσει ένα κλίμα σπιτικό, προσιτό… Δηλαδή καμία σχέση με την προκάτοχό της, Μελάνια Τραμπ.

Ο ανατολικός διάδρομος που είναι γνωστός ως Περιστύλιο και επί Τραμπ θεωρούνταν ο τρομακτικός διάδρομος με τα κατακόκκινα δέντρα, τώρα είναι διακοσμημένος για να μοιάζει με χειμωνιάτικο δάσος σημύδας, με στρογγυλά λευκά στολίδια και κρυστάλλινες σταγόνες που κρέμονται από το ταβάνι και χιόνι στο έδαφος. Χειροποίητα πλάσματα του δάσους -μια αλεπού, ένα ελάφι και μια κουκουβάγια φτιαγμένα από ανακυκλωμένο χαρτόνι και λωρίδες υφάσματος- ξεπροβάλλουν για να ρίξουν μια ματιά.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, υπάρχουν 77 χριστουγεννιάτικα δέντρα, 25 στεφάνια και περισσότερα από 83.615 φωτάκια στη φετινή έκθεση. «Οι αξίες που μας ενώνουν μπορούν να βρεθούν παντού γύρω σας» δήλωσε ο Μπάιντεν και ευχαρίστησε τους 170 εθελοντές από όλη τη χώρα που εργάστηκαν σχεδόν νυχθημερόν επί επτά ημέρες για να διακοσμήσουν το σπίτι.

«Πίστη στις δυνατότητες, αισιοδοξία και ενότητα. Δωμάτιο προς δωμάτιο, αντιπροσωπεύουμε αυτό που μας φέρνει κοντά κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» είπε ο πρόεδρος.

Μια πολύ προσωπική πινελιά φέτος βρίσκεται στο λεγόμενο China Room. Ο στολισμός και τα δέντρα φέρουν πασαλειμμένες με λίπος, χειρόγραφες συνταγές που συνεισέφεραν οι εθελοντές. Στο κέντρο υπάρχουν δύο από τις οικογενειακές συνταγές της Τζιλ Μπάιντεν, μία για κραμπλ μήλου και μία για pizzelle, δηλαδή παραδοσιακά ιταλικά μπισκότα βάφλας. Φέτος, δύο από τις αδελφές της Μπάιντεν συμμετείχαν εθελοντικά στον μαραθώνιο διακόσμησης.

Photo: Demetrius Freeman/The Washington Post

Photo: Demetrius Freeman/The Washington Post

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ ευχαρίστησε τους εθελοντές που ταξίδεψαν τόσο μακριά για να εργαστούν τόσο σκληρά. «Τώρα, κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε ακόμα λίγα υπολείμματα κόλλας στα δάχτυλά σας ή μια πονεμένη πλάτη από το κρέμασμα όλου αυτού του χιονιού στο περιστύλιο» είπε. «Χθες, μπορεί να σκεφτήκατε: ‘Αν χρειαστεί να δέσω ακόμα έναν φιόγκο, την κάνω από εδώ!’. Έχω δίκιο;» αστειεύτηκε.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024