Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επτά πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις το X-mas Spirit

Επτά πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις το X-mas Spirit

Παραδέξου το: θέλεις κι εσύ να ξαναγίνεις παιδί για μια εβδομάδα

Ναι, το ξέρουμε. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι και εύκολο να αφεθείς στη μαγεία των Χριστουγέννων, τη στιγμή που η μια κρίση χτυπά τον πλανήτη μετά την άλλη. Και δεν ισχυριζόμαστε ότι οι προτάσεις μας θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις αγωνίες σου (και οι δικές μας, εξάλλου, παραμένουν ολοζώντανες), ενδέχεται όμως να σε βοηθήσουν να τις αφήσεις για λίγο στην άκρη και να χαρείς τη στιγμή. Ειδικά εφόσον μιλάμε για μια στιγμή φωταγωγημένη, αρωματισμένη με σοκολάτα και κανέλα και γεμάτη πλούσια εορταστικά χρώματα.

Στόλισε

Αν δεν έχεις παιδιά – και ακόμη περισσότερο, αν μένεις μόνος σου – ίσως το χριστουγεννιάτικο δέντρο ακούγεται περιττό έξοδο. Όμως, από τη μια πλευρά, αν επιλέξεις ένα πλαστικό δεντράκι («οικολογικό» το έλεγαν οι γονείς μας), στην ουσία πρόκειται για μια… επένδυση που θα σε γεμίζει χαρά για πολλές ακόμη σεζόν. Και από την άλλη, δεν σε υποχρεώνει κανείς σε στολισμό εφάμιλλο της πλατείας Συντάγματος. Μερικά φωτάκια, ένα μικρό δεντράκι με τον αντίστοιχα περιορισμένο αριθμό στολιδιών, ίσως και κάποιο εποχιακό διακοσμητικό, θα δώσουν στο σπίτι σου τον απαραίτητο festive τόνο.

Φτιάξε ένα γλυκό

Ακόμη και οι αρχάριοι της κουζίνας αξίζει να δοκιμάσουν την τύχη τους με κάποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό – ειδικά τα μελομακάρονα είναι αρκετά εύκολα στην προετοιμασία τους. Πέρα από τη γεύση, για τους κόπους σου θα σε αποζημιώσει και το άρωμα που θα πλημμυρίσει όλο το σπίτι. Και αν σου πετύχουν, θα γεμίσεις χαρά όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και όλους όσοι τα δοκιμάσουν.

Ντύσου χριστουγεννιάτικα

Εντάξει, αναγνωρίζουμε ότι είναι συμβουλή για… προχωρημένους, αλλά είναι γεγονός ότι τα χριστουγεννιάτικα ρούχα και αξεσουάρ ήταν και παραμένουν εξαιρετικά διασκεδαστικά. Πέρα από τα αμφιβόλου αισθητικής πουλόβερ, που από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι λατρεύουμε, μπορείς να επιλέξεις κάποια διακριτική λεπτομέρεια, όπως ένα sparkly αξεσουάρ μαλλιών ή ένα ζευγάρι κάλτσες με εορταστικό μοτίβο.

Κάνε πατινάζ

Μέσα στις επόμενες ημέρες, παγοδρόμια θα ξεπηδήσουν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Και ξέρεις κάτι; Δεν έχουν όριο ηλικίας. Δοκίμασε την τύχη σου στο πατινάζ μαζί με τα παιδιά σου, τους φίλους σου ή το άλλο σου μισό. Θα ξανανιώσεις τεσσάρων χρονών, θα διασκεδάσεις και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεχάσεις για λίγο την καθημερινότητα. Απλώς, φρόντισε να μην το παρακάνεις, για να μην καταλήξεις να περνάς τα Χριστούγεννα στο (όχι και πολύ εορταστικό) ΚΑΤ.

Πήγαινε στα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ

Ακόμη κι αν δεν έχεις σκοπό να αγοράσεις κάτι, μια βόλτα στις διάφορες χριστουγεννιάτικες αγορές που ξεπηδούν αυτό το διάστημα στις ελληνικές πόλεις, θα σε βάλει στο κλίμα των ημερών. Μουσική, κόσμος, χριστουγεννιάτικα στολίδια και γλυκά συνθέτουν μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα. Απλώς δείξε αυτοσυγκράτηση για να μην εξαφανίσεις το δώρο σου σε μια ημέρα.

Αντάλλαξε δώρα

Ο βασικότερος λόγος που περιμέναμε τα Χριστούγεννα όταν ήμασταν παιδιά, πέραν των ίδιων των διακοπών, ήταν φυσικά τα δώρα που θα μας περίμεναν κάτω από το δέντρο. Κι αν η φετινή χρονιά δεν είναι ακριβώς η κατάλληλη για «ανοίγματα», ένα Secret Santa μπορεί να αποτελέσει τη λύση. Κάνε κλήρωση  με τους αγαπημένους σου για να δείτε ποιος θα είναι ο «Κρυφός Άγιος Βασίλης» ποιου, ορίστε ένα budget εντός του οποίου θα πρέπει να κινούνται τα δώρα, για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις, και απόλαυσε τόσο τη διαδικασία της επιλογής του τέλειου αντικειμένου, όσο και το ξετύλιγμα της συσκευασίας που θα προορίζεται για εσένα.

Δες τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Τελικά, αυτό που δίνει στις γιορτές τον τόσο λαμπερό χαρακτήρα τους, είναι το ότι αποτελούν μια αφορμή για να συναντηθούμε με τους αγαπημένους μας – και ιδίως με εκείνους που δεν βλέπουμε τόσο συχνά – να εκφράσουμε την αγάπη μας και να υποδεχτούμε όλοι μαζί το νέο έτος. Επομένως, ακόμη κι αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται ανούσια, μπορείς τουλάχιστον να απολαύσεις αυτή την πτυχή των Χριστουγέννων.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024