Πολλά σπίτια στους Ζάρακες της Νότιας Εύβοιας έχουν υποστεί ζημιές. Υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους μάλιστα με το δεύτερο μεγάλο σεισμό οι τοίχοι άνοιξαν περισσότερο.

Στα αυτοκίνητά τους πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι στους Ζάρακες Ευβοίας μετά τον δεύτερο μεγάλο σεισμό που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Περισσότερα από δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ενώ οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους ογδόντα.

Η κάμερα του Star κατέγραψε την αγωνία των κατοίκων καθώς είναι η πρώτη φορά, όπως λένε, που παρατηρείται τόσο έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή τους.

Δείτε τη στιγμή που χτυπάει ο Εγκέλαδος:

Στο βίντεο ντοκουμέντο διακρίνεται ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ, ο οποίος ανοίγει την πόρτα για να φύγει τρέχοντας από το κατάστημά του. Η γη τρέμει κάτω από τα πόδια του.

«Τα σπίτια πήγανε και ήρθανε πολλές φορές και βουή πολλή, όσο πάμε πίσω 100 χρόνια δεν έχει κάνει σεισμό εδώ» είπε κάτοικος της περιοχής.

Πολλά σπίτια στους Ζάρακες της Νότιας Εύβοιας έχουν υποστεί ζημιές. Υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους μάλιστα με το δεύτερο μεγάλο σεισμό οι τοίχοι άνοιξαν περισσότερο.

«Πεταχτήκαμε»

Το νέο ρήγμα που ξύπνησε στη Νότια Εύβοια, δίνοντας δύο ισχυρούς σεισμούς σε λιγότερο από 24 ώρες , έχει προκαλέσει τρόμο και ανασφάλεια στους κατοίκους.

«Αν πεταχτήκαμε; Βέβαια. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές μπαίναμε και βγαίναμε» περιέγραψε κάτοικος.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση εντάσεως πέντε Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας και είχε εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων.

Περισσότερα από δέκα σπίτια υπέστησαν ζημιές ενώ στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό του σχολείο του χωριού δεν έγινε μάθημα.

Από νωρίς το πρωί κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών έκαναν αυτοψία στα σπίτια για να διαπιστώσουν εάν οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να μείνουν με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr