Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Οικονόμου: Τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας χρειάζονται τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γιάννης Οικονόμου: Τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας χρειάζονται τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κ. Οικονόμου μίλησε σε εκδήλωση της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών.

«Η επόμενη εκλογική διαδικασία θα καθορίσει  το μέλλον της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες και οι σπόροι ανάπτυξης και προόδου, που φυτέψαμε αυτά τα τρεισήμισι – τέσσερα χρόνια, δεν πρέπει να ξεραθούν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

«Οποιοσδήποτε δισταγμός, οποιαδήποτε ανάσχεση μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμια» για τη χώρα, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Αισιόδοξος ότι η ΝΔ μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές

«Η κάλπη είναι μία και είναι εθνική»

Μιλώντας για τις προσεχείς εκλογές, επεσήμανε: «Έχουμε μπροστά μας μια ιδιότυπη εκλογική διαδικασία. Έχουμε μπροστά μας τις εκλογές της απλής αναλογικής, έχουμε μπροστά μας τις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής. Δεν μιλώ για δύο κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τοποθέτησε στην απολύτως σωστή διάστασή του. Η κάλπη είναι μία και είναι εθνική κάλπη. Και πρέπει οι πολίτες από την πρώτη κάλπη να διατρανώσουν τη θέλησή τους για μια κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, αυτοδύναμη».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενοι σε αυτόν χώροι, έχουν αποφασίσει να πορευτούν μέχρι τις εκλογές «με όπλα την τοξικότητα, την σκανδαλολογία, τη συκοφαντία», επειδή δεν έχουν προτάσεις να συνεισφέρουν στον πολιτικό διάλογο.

«Μάχονται ανεμόμυλους, γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτή η ατζέντα «της σκανδαλολογίας και της τοξικότητας» είναι «βλαπτική για τη χώρα».

Από την άλλη πλευρά, υποστήριξε, «η κυβέρνησή μας παραμένει προσηλωμένη στα μεγάλα, στα υπαρκτά, στην αντιμετώπιση των συνεπειών τής ακρίβειας, στη θωράκιση της χώρας από έξωθεν απειλές, στη συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας, στο να δίνει απαντήσεις στις ανάγκες των πολιτών και στις προσδοκίες της κοινωνίας.

Τα μεγάλα προβήματα δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική «όλα είναι ίσιωμα»

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι τα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα – το μεταναστευτικό, οι κρίσεις, οι ψηφιακές προκλήσεις – δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν «με τη λογική κάποιων κομμάτων ότι όλα είναι ίσιωμα» και ότι «η Ιστορία έχει τελειώσει», αλλά ούτε και «με ευκαιριακούς πολιτικούς σχηματισμούς θυμού, αντίδρασης, άρνησης, απόρριψης» και από  φορείς ακραίων, ή αναχρονιστικών απόψεων και αντιλήψεων.

«Σε ένα κόσμο που στροβιλίζεται επικίνδυνα με όλες αυτές τις δομικές αλλαγές, χρειάζεται κόμματα, πολιτικές, με ισχυρές ρίζες στην κοινωνία, με ισχυρές ρίζες στην Ιστορία. Που υπήρχαν και που θα υπάρχουν και την επόμενη μέρα. Και χρειάζονται ηγέτες και πολιτικοί με μόρφωση, με γνώση, με όραμα, με ενσυναίσθηση, με ήθος, με επαγγελματισμό και με ικανότητα», τόνισε.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Οι μεγάλες κρίσεις και τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας χρειάζονται τη ΝΔ, χρειάζονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό είναι το χρέος το δικό μας, να αναδείξουμε την σημασία αυτής της εκλογής, σε όλο το εύρος της, τους μήνες που έρχονται».

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα όλες τις κρίσεις – την υγειονομική, την ενεργειακή, τη μεταναστευτική – «έχει μειώσει την ανεργία, έχει μειώσει τους φόρους, εξακολουθεί να στηρίζει την κοινωνία και τους πλέον ευάλωτους», αλλά η ικανότητά της στην αντιμετώπιση των κρίσεων και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, τα οποία, όπως είπε, «έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό», είναι το ένα ζητούμενο.

Το άλλο, όπως είπε, είναι το δικαίωμα του πολίτη να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, ένα καλύτερο αύριο, η εξασφάλιση ενός βιοτικού επιπέδου ανάλογου και αντάξιου των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

«Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα για την Ελλάδα της επόμενης μέρας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024