Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: ΗΠΑ και Γαλλία κακομαθαίνουν την Ελλάδα - Όταν μείνει μόνη θα βρεθεί αντιμέτωπη μαζί μας - Τι είπε ο Καλίν

Τουρκία: ΗΠΑ και Γαλλία κακομαθαίνουν την Ελλάδα – Όταν μείνει μόνη θα βρεθεί αντιμέτωπη μαζί μας – Τι είπε ο Καλίν

«Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει μία πολιτική υπέρβασης εναντίον της Τουρκίας» ισχυρίζεται ο Ιμπραήμ Καλίν

Ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι η Αθήνα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας βασιζόμενη στις «πλάτες» μεγάλων δυνάμεων.

Ενώ είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί ειρήνη, συμφιλίωση και συνεργασία με την Ελλάδα, ισχυρίστηκε ότι η πολιτική της Αθήνας είναι επιθετική απέναντι στην Άγκυρα. Προέτρεψε μάλιστα «ΗΠΑ και Γαλλία να μην… κακομαθαίνουν την Ελλάδα και να τη συμβουλέψουν να συνεργαστεί με την Τουρκία».

Απόσπασμα των δηλώσεων του Τούρκου αξιωματούχου

«Τα αντίθετα βήματα δεν θα μείνουν αναπάντητα από την Τουρκία. Δίνουμε απάντηση σε αυτά. Η Τουρκία δεν παραμένει δίχως αντίδραση. Δηλαδή όταν παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριό μας χώρο, όταν υπάρχουν ισχυρισμοί και κατηγορίες εναντίον μας. Όταν υπάρχουν παραβιάσεις συνόρων, όταν υπάρχει προπαγάνδα και ενέργειες κατά της Τουρκίας τότε η Τουρκία δεν παραμένει αδρανής. Στο τέλος δεν κερδίζει από αυτό η Ελλάδα.

Αν η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την πολιτική ‘υπέρβασης’ εναντίον της Τουρκίας πάνω σε ένα άλλο ‘μεγάλο κύμα’, να γνωρίζει ότι αυτό το μεγάλο κύμα δεν συνεχίζει για πάντα. Τα κύματα έρχονται και φεύγουν. Τι θα κάνεις αν το κύμα αυτό πάει πίσω ή όταν δεν υπάρχει κύμα; Τι θα κάνεις όταν βρεθείς αντιμέτωπη με την Τουρκία; Δεν χρειάζεται όλο αυτό, αυτό λέμε πάντα.

Προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέψτε μου να τις κατονομάσω, ειδικά τη Γαλλία… Η έκκλησή μας προς αυτές είναι η εξής: Μην ενθαρρύνετε την Ελλάδα να υιοθετεί μια κακομαθημένη στάση με την οποία θα εκμεταλλευτεί αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει επίσης (σ.σ. οι χώρες αυτές) να την συμβουλεύουν και να συστήνουν στην Ελλάδα ότι ορίζει η κοινή λογική προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι θα επωφεληθούμε από κάτι τέτοιο».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024