Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου για την ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου για την ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου ζητάει την άμεση στελέχωση των τοπικών δομών υγείας και την ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού τους με τις εξής, τουλάχιστον ειδικότητες: Παθολόγου, καρδιολόγου, χειρουργού, παιδιάτρου και γυναικολόγου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου στη συνεδρίασή του στις 16 Νοεμβρίου 2022, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Οι ανάγκες για πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Δήμο μας ολοένα και αυξάνονται. Η πανδημία και η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στους πολίτες, επιβαρύνοντάς τους πρωτίστως στον τομέα της πρόληψης και της υγείας τους.

Ο πληθυσμός της πόλης μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ανθρώπους και οικογένειες που αγωνίζονται καθημερινά να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επιβίωσής τους. Πολίτες με προσφυγική καταγωγή, ηλικιωμένοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κάτοικοι που δεν έχουν την «πολυτέλεια» πρόσβασης σε δομές ιδιωτικής ιατρικής περίθαλψης.

Οι δομές υγείας της πόλης μας, το Κέντρο Υγείας ΕΟΠΥΥ Μοσχάτου, το ΠΕΔΥ Ταύρου και η 1η ΤΟΜΥ Μοσχάτου αποτελούν τις μόνες δομές υγείας στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί τις περισσότερες φορές ο πολίτης, αυτές όμως υπολειτουργούν αφού στερούνται σημαντικών ιατρικών ειδικοτήτων.

Με το παρόν ψήφισμα, το Δημοτικό μας Συμβούλιο ζητάει από το Υπουργείο Υγείας και τις Α΄ και Β΄ Υγειονομικές Περιφέρειες την άμεση στελέχωση των τοπικών δομών υγείας και την ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού τους με τις εξής, τουλάχιστον ειδικότητες: Παθολόγου, καρδιολόγου, χειρουργού, παιδιάτρου και γυναικολόγου.

Η δημόσια υγεία είναι αγαθό αδιαμφισβήτητο και σίγουρα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Η στελέχωση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας  με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό αποτελεί μονόδρομος για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών μας»

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024