Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Γιατί οι καταγγελίες στην Εισαγγελία έμειναν στον «πάγο»

Κιβωτός του Κόσμου: Γιατί οι καταγγελίες στην Εισαγγελία έμειναν στον «πάγο»

Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε υπάρξει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου

Οι μέρες περνούν, οι καταγγελίες πληθαίνουν και όλο και περισσότερα ερωτήματα γεννούνται γύρω από τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και υψηλόβαθμα στελέχη της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος είναι το «ξεψάχνισμα» του πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία ήταν υποχρεωμένη λόγω της θέσης της ως διαχειρίστριας της οργάνωσης να υποβάλει δήλωση κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν ενδιάμεσα πορίσματα και έρευνες, παρόλα αυτά δεν είχε υπάρξει ποτέ ένας ουσιαστικός έλεγχος στα οικονομικά ή σε οποιοδήποτε άλλο τομέα στην ΜΚΟ.

Κανένας ουσιαστικός έλεγχος

Μάλιστα, μία από τις περιφέρειες που όφειλε να ελέγχει μία συγκεκριμένη δομή της Κιβωτού, είχε συντάξει πόρισμα το οποίο είχε στείλει και στην προηγούμενη διεύθυνση χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Διαχειριζόταν τεράστια οικονομικά ποσά, με το διοικητικό συμβούλιο να αποτελείται από την πρεσβυτέρα και από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πατέρα Αντώνη. Κανένας έλεγχος δεν έχει γίνει ούτε στα οικονομικά της οργάνωσης, ούτε για το οργανόγραμμά της, ούτε για τις καταγγελίες που ανέφεραν κακοποίηση, και όλοι βασίζονταν στις καλές προθέσεις του ιδρυτή της.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα» ανέφερε, μιλώντας στο MEGA: « Το δέος για το έργο του παπά Αντώνη απέτρεψε για χρόνια οποιοδήποτε έλεγχο στις δομές».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024