Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Ανησυχία στον Λευκό Οίκο για πιθανή έξαρση της παραπληροφόρησης

Twitter: Ανησυχία στον Λευκό Οίκο για πιθανή έξαρση της παραπληροφόρησης

Ανησυχία είχαν εκφράσει νωρίτερα και οι Βρυξέλλες.

Υπό παρακολούθηση θέτει ο Λευκός Οίκος το Twitter μετά το πέρασμά του στην ιδιοκτησία του Έλον Μασκ, για το ενδεχόμενο έξαρσης της παραπληροφόρησης.

«Είναι κάτι το οποίο σίγουρα παρακολουθούμε» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο εξέλιξης του Twitter σε όχημα παραπληροφόρησης.

Ανησυχία είχαν εκφράσει νωρίτερα και οι Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ κατηγορεί την Apple για αποκλεισμό του Twitter

Η Ζαν-Πιερ δήλωσε ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν την ευθύνη «να διασφαλίσουν όταν πρόκειται για παραπληροφόρηση, όταν πρόκειται για το μίσος που βλέπουμε, ότι αναλαμβάνουν δράση και ότι θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν δράση».

Ο Μασκ, ο οποίος έχει αποκαταστήσει έναν αριθμό λογαριασμών στο Twitter που είχαν προηγουμένως αποκλειστεί, ανέφερε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ρυθμός εγγραφής νέων χρηστών ήταν ο «υψηλότερος όλων των εποχών».

Ωστόσο, υπήρξε μαζική έξοδος διαφημιστών σχετικά με ανησυχίες για την επιβεβαίωση στοιχείων και για τη ρητορική μίσους που ο Μασκ καταλογίζει σε ομάδες ακτιβιστών που ασκούν πιέσεις στις εταιρίες οι οποίες διαφημίζονται στο Twitter.

«Όλοι το παρακολουθούμε στενά αυτό», δήλωσε η Ζαν Πιερ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν μία ευθύνη να προλαμβάνουν τις πλατφόρμες τους από ενδεχόμενη χρήση τους από χρήστες που επιδιώκουν να προκαλέσουν βία, ειδικότερα τη βία που έχει ως στόχο συγκεκριμένες κοινότητες».

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024