Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Ζητούσε βοήθεια, αλλά είχε διαθέσιμα 15 εκατ. ευρώ

Κιβωτός του Κόσμου: Ζητούσε βοήθεια, αλλά είχε διαθέσιμα 15 εκατ. ευρώ

Τεράστια χρηματικά ποσά βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού».

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, τόσο στο πεδίο των καταγγελιών για τη συμπεριφορά των παιδαγωγών προς τα παιδιά, όσο και στο θέμα των οικονομικών δεδομένων της ΜΚΟ.

Τα χρηματικά ποσά που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στους τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού» ζαλίζουν, δείχνοντας ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση είχε ένα γεμάτο «πορτοφόλι», παρά το γεγονός ότι ζητούσε συνεχώς νέες δωρεές.

Όπως αποκάλυψε το Live News, ο πατέρας Αντώνιος την ώρα που ζητούσε από τον κόσμο να βοηθήσει οικονομικά την «Κιβωτό» προκειμένου να φροντίσει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, είχε διαθέσιμα στις τράπεζες 15.000.000 ευρώ.

Κατέθεσε μισό εκατ. ευρώ

Την ίδια στιγμή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έσπευσε, λίγες ώρες πριν καρατομηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού» να αδειάσει τη θυρίδα που διατηρούσε σε μια τράπεζα –από τις δύο που διέθετε.

Τρεις ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου κατέθεσε 500.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα ερωτήματα για την κατάθεση αυτή είναι αρκετά, καθώς η κυρία Γεωργαντή δεν ήταν πλέον μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ, ενώ δεν διευκρίνισε που βρίσκονταν κρυμμένα αυτά τα χρήματα.

Πλέον η Οικονομική Αστυνομία θα κληθεί να ελέγξει τη διαδρομή αυτών των χρημάτων, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι προϊόν κάποιας νόμιμης συναλλαγής ή κάποιας δωρεάς.

Χιλιάδες ευρώ μετρητά στο σπίτι

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας που πραγματοποιούν τον έλεγχο της Κιβωτού του Κόσμου, έκαναν έρευνα στα δύο σπίτια που χρησιμοποιούν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Στο σπίτι στον Κολωνό μάλιστα, έμειναν έκπληκτοι από το θέαμα που αντίκρισαν, καθώς δεν περίμεναν ένας παπάς να έχει χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του.

Εκεί, εντόπισαν και μετρητά, τα οποία έφτασαν στις 350.000 ευρώ. Έτσι, τα συνολικά χρήματα που φέρεται να έχουν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φτάνουν στις 650.000 ευρώ –μαζί δηλαδή με τις 300.000 ευρώ που είχαν στους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις

Όπως είναι προφανές, η Οικονομική Εισαγγελία έχει συντάξει το πόρισμά της για τον έλεγχο που έκανε στα δύο αυτά πρόσωπα και το κατέθεσε στις Αρχές.

Πλέον, τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για την ύπαρξη αυτών των χρημάτων στον αρμόδιο εισαγγελέα που κάνει την έρευνα για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Τέλος, παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει κάποια σύλληψη για το οικονομικό σκέλος της έρευνας γύρω από τη ΜΚΟ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024