Σοκ προκάλεσε στην Βρετανία η σύλληψη του δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα, ο οποίος κάλυπτε τις διαδηλώσεις.

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Κίνα λόγω της πολιτικής zero Covid 19. Τις διαδηλώσεις κλήθηκε να καλύψει ένας δημοσιογράφος του BBC, ο οποίος και συνελήφθη από τις κινεζικές αρχές.

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ που αναφέρθηκε στη σύλληψη στην Κίνα ενός δημοσιογράφου του BBC, ο οποίος κάλυπτε τις διαμαρτυρίες εναντίον της κινεζικής πολιτικής της μηδενικής Covid. «Προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

Διαβάστε επίσης: Μια πυρκαγιά απειλεί να «κάψει» το καθεστώς Σι Τζινπίνγκ

«Ανησυχούμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα»

Η Βρετανία θα εκφράσει της ανησυχίες της στην Κίνα για την απάντηση των κινεζικών αρχών στις διαμαρτυρίες, ενώ ταυτόχρονα η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει εποικοδομητικές σχέσεις με τη χώρα σε άλλα θέματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε σε όλα τα επίπεδα της κινεζικής κυβέρνησης τις ανησυχίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής σχέσης», πρόσθεσε.

«Η σύλληψη αυτού του δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε απλώς τη δουλειά του, προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εκφοβίζονται», τόνισε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr