Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν Συρία: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας

Ερντογάν Συρία: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το κρεσέντο της επιθετικότητας προς την Συρία, προαναγγέλοντας χερσαία επίθεση.

Σε νέο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος μίλησε για την Ελλάδα και την Συρία.  «Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», η νέα εμπρηστική δήλωση του Τούρκου προέδρου στο υπουργικό συμβούλιο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να καταστρέψουμε την οργάνωση τρομοκρατών PKK μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης» πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Κανένας δεν θα πρέπει να ενοχλείται από τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που σκοπό έχουν να επεκτείνουν τη ζώνη ασφαλείας» ισχυρίστηκε ακόμη.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Προκαλεί και πάλι μιλώντας για διωκόμενη «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα αυξάνει τις παράνομες πρακτικές κατά της τουρκικής μειονότητας»

Αιχμές για την ελληνική στάση απέναντι στην «τουρκική μειονότητα», άφησε νωρίτερα ο Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό συνέδριο. «Σήμερα, ο αντι-ισλαμισμός είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία των πολιτικών της Δύσης για να συγκεντρώσουν ψήφους και δεν διστάζουν να εμπλακούν στις πιο φασιστικές πρακτικές σε σχέση με τα δικαιώματα των μουσουλμάνων. Οι παράνομοι περιορισμοί στις μαντίλες σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το να εμποδίζεις τους ανθρώπους να ασκούν τη θρησκεία τους, το να παρεμβαίνεις στις πεποιθήσεις με τη βία, είναι σαν να αναβιώνεις το πνεύμα της μεσαιωνικής Ιεράς Εξέτασης» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε, στρέφοντας τα βέλη του κατά της χώρα μας. «Η αναγνώριση της 15ης Μαρτίου ως Ημέρας Καταπολέμησης της Ισλαμοφοβίας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτελεί μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα. Οι άδικες και παράνομες πρακτικές κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται, τα θεμέλια και τα δικαιώματά τους σφετερίζονται. Αρνούνται να αναγνωρίσουν την ταυτότητά τους. Ο ισλαμικός κόσμος δεν θα πρέπει πλέον να είναι θεατής απέναντι στα δεινά των αδελφών μου που διώκονται στην Ελλάδα. Γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων που υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Για το προσφυγικό ζήτημα

Μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα, που έχει προκύψει από τις συγκρούσεις στη Συρία, ο Ερντογάν είπε: «Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τον ισλαμικό κόσμο για περισσότερα από 10 χρόνια είναι η σύγκρουση στη Συρία.

Ως Τουρκία, εκπληρώνουμε δεόντως το καθήκον της αδελφοσύνης, φιλοξενώντας περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στα εδάφη μας και υποστηρίζοντας εκατομμύρια από αυτούς εντός των συνόρων της Συρίας. Οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να επιδείξουν ισχυρότερη βούληση και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για μια πολιτική λύση».

Το «ΟΚ» Ερντογάν αναμένουν οι αξιωματούχοι

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται μόλις λίγες μέρες για να γίνουν σχεδόν πλήρως έτοιμες», είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι σύμμαχοι Σύροι αντάρτες μαχητές ήταν έτοιμοι για μια τέτοια επιχείρηση μόλις λίγες ημέρες μετά τη βόμβα της 13ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η επιχείρηση», είπε. «Εξαρτάται μόνο από τον πρόεδρο που θα δώσει το λόγο». «Όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. Είναι πλέον μια πολιτική απόφαση», δήλωσε στο Reuters ένας άλλος Τούρκος αξιωματούχος, ζητώντας επίσης την ανωνυμία του πριν από τη συνάντηση.

Ο πρώτος Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι μια χερσαία επιχείρηση, με στόχο τις περιοχές Manbij, Kobani και Tel Rifat, ήταν αναπόφευκτη για τη σύνδεση των περιοχών που τέθηκαν υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και των Σύριων συμμάχων της με εισβολές από το 2016.

 Η ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο στρατός της Τουρκίας «εξουδετέρωσε» 14 μαχητές του YPG που ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε συριακές περιοχές υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Συνήθως χρησιμοποιεί τον όρο για να περιγράψει θύματα. Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε το Σάββατο τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Ιράκ, όπου ο στρατός διεξάγει επιχείρηση κατά του PKK από τον Απρίλιο.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, έχοντας ταξιδέψει στην περιοχή των συνόρων του Ιράκ, φέρεται να είπε στους στρατιωτικούς διοικητές την Κυριακή ότι η Τουρκία θα «ολοκληρώσει τα καθήκοντα» της αποστολής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024