Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Η ώρα των ψηφοδελτίων - Από πού αντλεί νέα πρόσωπα η ΝΔ

Εκλογές: Η ώρα των ψηφοδελτίων – Από πού αντλεί νέα πρόσωπα η ΝΔ

Μέγα στοίχημα η εικόνα ανανέωσης στις λίστες των υποψηφίων

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα κομματικά επιτελεία σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς, ανεξάρτητα από την παρασκηνιακή σεναριολογία που φουντώνει κάθε τόσο για τον χρόνο των εκλογών, τρέχουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Μέγα στοίχημα για τη ΝΔ (και όχι μόνο) είναι να δοθεί εικόνα ανανέωσης μέσα από τις λίστες των υποψηφίων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα γαλάζια ψηφοδέλτια είναι κλεισμένα σε συντριπτικό ποσοστό και μένουν τελευταίες επιμέρους… ενέσεις.

«Δεν πάμε με λογική ανακύκλωσης ψήφων. Θέλουμε οπωσδήποτε νέες ψήφους στο κόμμα. Και εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες» λένε στο in γαλάζιες πηγές, δίνοντας μια ιδέα για όσα συζητούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες της κομματικής έδρας στην οδό Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: Ζητούμενα για τα γαλάζια ψηφοδέλτια η διεύρυνση και οι συμβολισμοί

Άλλωστε οι επιτελείς της ΝΔ – ο γραμματέας Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θάνασης Νέζης, ένας άνθρωπος που ξέρει σε βάθος τις ισορροπίες και την ανθρωπογεωγραφία στη γαλάζια παράταξη – μαζί με τον γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο βρίσκονται καιρό τώρα σε ανοιχτή γραμμή, προκειμένου να μεταφέρουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις εισηγήσεις τους.

Αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, αγορά

Μετά τις διαγραφές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του Ανδρέα Πάτση από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, η κυβερνώσα παράταξη μετρά σήμερα 156 βουλευτές. Ήδη το Μαξίμου έχει ανακοινώσει επίσημα υποψηφιότητες εξωκοινοβουλευτικών στελεχών (Χρυσοχοΐδης, Θεοδωρικάκος, Πέτσας, Ζαχαράκη κ.ά.), με τελευταία την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, η οποία θα διεκδικήσει το σταυρό στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Το Μαξίμου, ενόψει «μιας από τις κρισιμότερες» -με τα λόγια Μητσοτάκη-  «αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης», δεν θα ήθελε σοβαρές αναταράξεις σε εσωτερικές ισορροπίες. Ταυτόχρονα όμως εξετάζονται βιογραφικά και δυνατότητες προσώπων κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια (ειδικά νυν, εκλεγμένα στελέχη) και την αγορά.

Προσωπικό αποτύπωμα

Με λίγα λόγια η ΝΔ αντλεί υποψηφιότητες σε πρόσωπα που να έχουν επαφή με την κοινωνία. Ο λόγος είναι γιατί τέτοιες υποψηφιότητες εκτιμάται ότι κουβαλούν και περισσότερες «προσωπικές» ψήφους. Από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, ενδεικτικά, έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα με τη ΝΔ της δικηγόρου και αντιδημάρχου στην Αθήνα Αννας Ροκοφύλλου, ενώ πολλοί άλλοι ανά την επικράτεια είναι σε συζητήσεις.

Φυσικά η μάχη του Κέντρου θα περάσει μέσα από τις υποψηφιότητες, εξού και οι ζυμώσεις με ανθρώπους που δεν ανήκουν στα παραδοσιακά γαλάζια «στεγανά» καθώς και οι συζητήσεις με πρόσωπα που ξέρουν τις αγωνίες και τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων. Οι επιτελείς του πρωθυπουργού κινούνται επίσης με την οδηγία του να υπάρχει εκπροσώπηση της νέας γενιάς.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024