
Ο Δήμος Λαρισαίων απαλλοτριώνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο
Προ των πυλών βρίσκεται στο Δήμο Λαρισαίων η απαλλοτρίωση ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου με σκοπό την ανάδειξη του Αρχείου Θεάτρου της πόλης.
Μπροστά σε μια σημαντική εξέλιξη για το Α’ Αρχαίο Θέατρο και γενικότερα για την Πόλη, βρίσκεται η Λάρισα, μετά και την τελική και οριστική απόφαση του «Πράσινου Ταμείου» για την απαλλοτρίωση των ακινήτων του οικοδομικού τετραγώνου 867 Γ, που περικλείεται από τις οδούς Βενιζέλου – Παπαναστασίου – Απόλλωνος – Ύδρας.
Το «Πράσινο Ταμείο» σε συνεδρίαση του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, έλαβε οριστική και τελική απόφαση, σύμφωνα με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τις κατεδαφίσεις και την εκταμίευση χρημάτων στους δικαιούχους ιδιοκτήτες των ακινήτων, με το ποσό της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο να ανέρχεται στο ποσό των 4.849.000 ευρώ.
Όπως μάλιστα επισημαίνει ο Δήμος Λαρισαίων, για την απαλλοτρίωση αυτή δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι υπόχρεοι περίοικοι του οικοδομικού τετραγώνου.
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είναι αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη, με ξεχωριστή σημασία για την πόλη. Υλοποιούμε μια μεγάλη παρέμβαση για Λάρισα και το Α’ Αρχαίο Θέατρο. Το Σχέδιο Πόλης από τη δεκαετία του ’80, προέβλεπε την απαλλοτρίωση του ΟΤ 867 Γ. Σήμερα σαράντα χρόνια μετά, καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη και σύνθετη διαδικασία που δρομολογήθηκε το 2015, με την χρηματοδότηση τότε από το Πράσινο Ταμείο όλου του ποσού της απαλλοτρίωσης».
- NBA Playoffs 2026: Στη μάχη για 35,7 εκατ. δολάρια – Γιατί για κάποιους σταρ είναι «ψιλά»
- Μπρους Γουίλις: 41 εκατ. δολάρια πουλήθηκε η θρυλική έπαυλη που έζησε με την Έμα Χέμινγκ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 21χρονο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης

