
Πάρνηθα: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια
Μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών ήρθαν και τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα
Οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έφεραν επίσημα τον χειμώνα, με τα ορεινά σε αρκετές περιοχές της χώρας να ντύνονται στα λευκά. Γρεβενά, Φλώρινα, Μέτσοβο, περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και της Ηπείρου δέχτηκαν το πρώτο χιόνι ενώ οι πρώτες νιφάδες, έπεσαν και στην Πάρνηθα.
Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στον οδικό άξονα της Πάρνηθας.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Τετάρτης
Αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά από αργά το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα δυτικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 17 βαθμούς.
- Σεισμός 7,4 Ρίχτερ συγκλονίζει την Ινδονησία – Κίνδυνος για τσουνάμι
- Νέα Μάκρη: Ανδρας παρασύρθηκε από ρέμα και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κάτω από αυτοκίνητο
- Η Βολιβία ξαναρχίζει τη συνεργασία με την αμερικανική DEA ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών
- Το Ιράν απορρίπτει τις «παράλογες» αξιώσεις των ΗΠΑ – Αρνείται ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις
- Εκτοξεύτηκε το Artemis II – H NASA επιστρέφει στη Σελήνη έπειτα από μισό αιώνα
- Μπουρούντι: 13 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών – Επί 6 ώρες εκσφενδονίζονταν βλήματα


