Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 87-63: Πάρτι για τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ
Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία απέναντι στον ΠΑΟΚ κι επικράτησε των «ασπρόμαυρων» με 87-63 για την 7η αγωνιστική της Basket League.
Άνετο μεσημέρι για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να κάνουν πάρτι απέναντι στον ΠΑΟΚ, νικώντας με 87-63, για την 7η αγωνιστική της Basket League, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά ισορροπημένη, με τον Φράνκε να κάνει δυναμικό ξεκίνημα και να σκοράρει και τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας του, για να κρατήσει τον ΠΑΟΚ κοντά στο σκορ (12-11) στο 4′. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε μεγάλη ευστοχία στο ξεκίνημα, με τους Θεσσαλονικείς να τελειώνουν την πρώτη περίοδο με 2/9 δίποντα, αλλά και 4/8 πίσω από τα 6,75μ.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Οι πράσινοι έτρεξαν ένα σερί 15-1 για να κάνουν το 31-17 και ουσιαστικά να «καθαρίσουν» τον αγώνα από εκείνο το σημείο.
Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα τάιμ άουτ του Λυκογιάννη βρήκε μια μικρή αντίδραση τρέχοπ0ντας ένα δικό του 7-0, αλλά να δέχεται αμέσως μετά 9-0 από τους γηπεδούχους που πήγαν στο 40-24 λίγο πριν το ημίχρονο.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Λι με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 20 (52-31), ενώ αμέσως μετά σκόραρε τετράποντο για το 54-31, κερδίζοντας και το τέταρτο φάουλ του Τσιακμά.
Στη συνέχεια έδωσε την ασίστ για κάρφωμα του Ντέρικ Γουίλιαμς για το +26. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης κύλισε χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς, προφανώς έχοντας και στο μυαλό του την αναμέτρηση για την Euroleague με τη Ζαλγκίρις αλλά και το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης 3 (1), Γουόλτερς 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπαγιάννης 11 (4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 2, Μπέικον 21 (6/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα), Λι 14 (3), Μποχωρίδης 5, Γ. Καλαϊτζάκης 3 (1), Χουγκάζ 2, Πονίτκα 4, Μαντζούκας 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Γκουντάιτις 10 (4/8 δίποντα, 11 ριμπάουντ)
ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Φράνκε 16 (2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα), Τσιακμάς 8 (1/6 τρίποντα, 5 ασίστ), Μαργαρίτης 3, Σαλούστρος 10 (3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χαντς 13 (4/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/8 βολές), Πόλι, Σλαφτσάκης 2, Χρηστίδης, Κωνσταντινίδης 3 (1), Καμπερίδης 2, Σαρικόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
- Ο Μπαρτζώκας είδε από κοντά τον Πουλακίδα στο Summer League (pic, vid)
- Απίστευτο: Ο επί 10 χρόνια γιατρός της εθνικής Σενεγάλης ήταν… γυναικολόγος!
- «Πρόταση του Ολυμπιακού στον Τζόουνς Γκαρσία»
- Τι έκανε ο Πουλακίδας κόντρα στους Γκρίζλις στο Summer League (vid)
- Συναγερμός στην Αργεντινή με Μέσι πριν τον ημιτελικό με την Αγγλία!
- Χαμός από 100.000 Νορβηγούς στο Όσλο: Υποδοχή ηρώων στην Εθνική μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442