Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος «ξαναχτυπά» μέσα σε λίγες ώρες - Τι απαντά στο τσουνάμι καταγγελιών

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος «ξαναχτυπά» μέσα σε λίγες ώρες – Τι απαντά στο τσουνάμι καταγγελιών

Ο ιερέας επιμένει στη θέση του ότι οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και οικονομικές ατασθαλίες θα πέσουν στο κενό

Σε δεύτερη τοποθέτηση μέσα σε 24 ώρες -χωρίς ωστόσο να απαντά ούτε τώρα επί της ουσίας στο «τσουνάμι» των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου– προχωρά ο πατήρ Αντώνιος.

Το περιβάλλον του ιερέα δεν μπαίνει, σύμφωνα με τον Alpha, σε κατά περίπτωση διάψευση των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά εμφανίζεται κάθετα αρνητικό στις καταγγελίες συνολικά.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός της… πρόκλησης: 3.500 ευρώ για μεταξωτές κουρτίνες, επάργυρα αλατοπίπερα και στα «κακά» παιδιά χαλασμένο φαγητό

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος τούς μεταφέρει πως όλα είναι ψέματα, με τον περιβάλλον του να χρησιμοποιεί τρεις λέξεις για να χαρακτηρίσει την υπόθεση: «κακή κατασκευή σεναρίων».

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως, προτού ακόμη καταπέσει ένα σενάριο, υπάρχει ένα καινούριο που θα καταρριφθεί την επόμενη ημέρα. Ίσως αυτό, δε, να σχετίζεται και με τις «εκπλήξεις» για τις οποίες έχει προϊδεάσει ο πατήρ Αντώνιος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, όλα είναι ψέματα. «Ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα» αφήνουν να διαρρεύσει.

Ουσιαστικά, ο ιερέας επιμένει στη θέση του ότι οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και οικονομικές ατασθαλίες θα πέσουν στο κενό καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη ιστορία.

«Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ο,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι όλο το έργο μου στην Εκκλησία» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

Δύο παράλληλες έρευνες σε Πωγωνιάνη και Κόνιτσα – Πεταμένα ρούχα σε ποτάμι

Στο μεταξύ, ερωτήματα προκαλούν οι εικόνες από τα πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή, που φέρεται να προέρχονταν από δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η ΕΡΤ πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπήρχαν ρούχα για τα παιδιά της Κιβωτού.

Στο πρώτο σημείο και με βάση την καταγγελία, η κάμερα της ΕΡΤ εντόπισε στην περιοχή και 300 μέτρα από την Κιβωτό του Κόσμου σακούλες με ρούχα.

Πριν από δύο ημέρες είχε καταγγελθεί αρμοδίως ότι η δομή πετούσε τα ρούχα που δεν δέχονταν στο ποτάμι μαζί με τις κρεμάστρες.

Προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου

Την ίδια στιγμή, προκαταρκτική έρευνα που αφορά στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στο Διμήνι Βόλου, παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέσω των Μ.Μ.Ε., το τελευταίο διάστημα και φέρεται να προέρχονται από πρώην τρόφιμους της δομής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προκαταρκτική ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με σκοπό τον εντοπισμό των καταγγελλόντων, καθώς, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εμφανιστεί για κατάθεση, είτε στην Αστυνομία, είτε στην Εισαγγελία, κανείς πρώην ή νυν τρόφιμος, πρώην ή νυν εργαζόμενος, εθελοντής, γονέας ή κηδεμόνας τρόφιμου της δομής του Βόλου.

Οι άλλες δύο προκαταρκτικές έρευνες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αφορούν, η μία στην καταγγελία του πρώην εργαζομένου της δομής, Χρόνη Χλίτσιου, τον περασμένο Αύγουστο, για κακοποίηση τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού που ήρθε από την Αθήνα και η άλλη, καταγγελία πρώην τρόφιμου για ξυλοδαρμό που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024