Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυραυλικές επιθέσεις στο Ντνίπρο

Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυραυλικές επιθέσεις στο Ντνίπρο

Στόχος των ρωσικών επιθέσεων κτίρια κατοικιών στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμαχοι πολίτες.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νέες πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία στη βιομηχανική πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας.

«Τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται, ανάμεσά τους και ένας 17χρονος», δήλωσε στο Telegram ο στρατιωτικός κυβερνήτης της επαρχίας, Βαλέντιν Ρεζνίτσενκο.

Διαβάστε επίσης: «Επιχείρηση» Κίεβο: Ο Πούτιν σχεδιάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία – Είναι πρόθυμος να χάσει 100.000 Ρώσους

Περισσότερα θύματα φέρεται να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια οικιστικών κτιρίων.

Σύμφωνα με τις Αρχές, από την επίθεση υπέστησαν ζημιές συνολικά επτά κτίρια κατοικιών. Επιπλέον, καταστράφηκε μια αποθήκη.

Εκτός από την επίθεση στο Ντνίπρο, το Σάββατο βομβαρδίστηκε και η μικρή πόλη Τσασίβ Γιαρ, στην επαρχία του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Στην πόλη, που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο, επλήγη μια πολυκατοικία, τραυματίζοντας τρία άτομα, σύμφωνα με τον στρατιωτικό κυβερνήτη της περιοχής, Πάβλο Κυριλένκο.

Εκατομμύρια Ουκρανοί βυθισμένοι στο σκοτάδι

Την ίδια ώρα, μάχη για να αποκασταθεί η ηλεκτροδότηση δίνουν οι ουκρανικές αρχές, καθώς το ενεργειακό σύστημα της χώρας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης  και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς φως και θέρμανση τις τελευταίες εβδομάδες, την ώρα που ο χειμώνας ξεκινά.

Η Ουκρανία προσπαθεί ακόμη να αποκαταστήσει τις ζημιές, τις οποίες έχουν υποστεί οι ενεργειακές υποδομές λόγω των μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε την Παρασκευή ότι η νέα στρατηγική της Μόσχας να βυθίσει τη χώρα του στο σκοτάδι, δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας.

«Είναι ένας πόλεμος ισχύος, αντοχής. Στόχος είναι να φανεί ποιος είναι πιο δυνατός», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

Περίπου 15 επαρχίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

«Η κατάσταση με την ηλεκτροδότηση παραμένει δύσκολη σχεδόν σε όλες τις επαρχίες», παραδέχθηκε ο Ζελένσκι, αλλά πρόσθεσε: «Ωστόσο, σταδιακά απομακρυνόμαστε από τις διακοπές και κάθε ώρα αποκαθιστούμε την ηλεκτροδότηση σε νέους καταναλωτές».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024