Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αν χάσει απόψε… χάνεται η Αργεντινή του Μέσι (vid)

Αν χάσει απόψε… χάνεται η Αργεντινή του Μέσι (vid)

Η μετάφραση της 2-0 νίκη της Πολωνίας επί της Σαουδικής Αραβίας για την Αργεντινή.

Δεν έμπλεξε τώρα. Έχει μπλέξει μέρες η Αργεντινή στο group C του Μουντιάλ μετά την σοκαριστική της ήττα από τη Σαουδική Αραβία στη πρεμιέρα.

Απλά όσο οι ώρες περνούν τόσο και το μπλέξιμο μεγαλώνει. Σε τέτοιο βαθμό που αν απόψε χάσει από το Μεξικό… χάνεται. Φρόντισε για αυτό ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην ως τώρα παράσταση της ζωής του σε Μουντιάλ: Ασίστ και γκολ στο 2-0 της Πολωνίας επί της Σαουδικής Αραβίας.

Η Πολωνία λοιπόν έφτασε στους 4 βαθμούς. Η Σαουδική Αραβία είναι στους 3. Και αν απόψε το Μεξικό επικρατήσει της Αργεντινής σκαρφαλώνει και αυτό στους 4.

Άρα λοιπόν δεν χρειάζονται σοβαρές μαθηματικές γνώσεις για να διαπιστώσεις πως εάν και εφόσον όλα απόψε τελειώνουν για την ομάδα του Λιονέλ Μέσι. Θα είναι στο μηδέν όταν Πολωνία και Μεξικό θα έχουν 4 στροφή πριν από το φινάλε.

Και η ισοπαλία με τους «Αζτέκους» όμως θα είναι μια μικρή ήττα για την δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια που έχει να αποκλειστεί από φάση ομίλων σε Μουντιάλ από το 1962. Διότι τότε η βαθμολογία θα είναι Πολωνία 4, Σαουδική Αραβία 3, Μεξικό 2 και Αργεντινή 1 και την τελευταία αγωνιστική θα παίζει εκείνη με την Πολωνία και η Σαουδική Αραβία με το Μεξικό.

Σε αυτή την περίπτωση –της ισοπαλίας- η Αργεντινή (1-2 γκολ ως εδώ) θέλει νίκη με σκορ απέναντι στη Πολωνία (2-0 σε γκολ) για να την περάσει στο βασικό κριτήριο κάθε ισοβαθμίας: το γκολ αβερέιτζ. Για την ακρίβεια νίκη με 2-0.

Εννοείτε ότι μπορεί σε μια τέτοια περίπτωση να προκύψει και τριπλή ισοβαθμία –αν αναδειχθούν ισόπαλοί Μεξικό και Σαουδική Αραβία (αυτή τη στιγμή το γκολ αβερέιτζ είναι 2-3)-. Με ισοπαλία όμως η Σαουδική Αραβία τελευταία αγωνιστική διατηρεί αρνητικό αβερέιτζ άρα προκρίνεται και ως πρώτη.

Η βαθμολογία:

Πηγή: to10.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024