Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία – Εκουαδόρ 1-1: Έλαμψε το Εκουαδόρ αλλά… πέρασε η Ολλανδία (vids)

Ολλανδία – Εκουαδόρ 1-1: Έλαμψε το Εκουαδόρ αλλά… πέρασε η Ολλανδία (vids)

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση οι «Οράνιε» που παίζουν με το αποκλεισμένο Κατάρ, δοκάρι και ακυρωμένο γκολ για το καλύτερο Εκουαδόρ.

Το Εκουαδόρ ήταν καλύτερο από την Ολλανδία στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ, ωστόσο οι «Οράνιε» κράτησαν την ισοπαλία και το 1-1 και ουσιαστικά εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση μιας και την τελευταία αγωνιστική παίζουν με το ήδη αποκλεισμένο και αδύναμο Κατάρ.

Οι Λατινοαμερικάνοι θα παίξουν τελικό πρόκρισης με τη Σενεγάλη, για δύο αποτελέσματα.

Ξεκίνημα με γκολ για τους «Οράνιε»

Ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Φαν Χάαλ στην αναμέτρηση, με τον Γκάκπο να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Κλάασεν τροφοδότησε τον ποδοσφαιριστή της Αϊντόφεν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κι εκείνος με μία ρουκέτα με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0.

Οι Ολλανδοί διατήρησαν την κατοχή της μπάλας για τα επόμενα λεπτά, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ευκαιρίες. Σταδιακά το Εκουαδόρ ανέβηκε στο γήπεδο και έγινε απειλητικό, με τους Λατινοαμερικάνους να έχουν την πρώτη τους πολύ μεγάλη στιγμή στο 32ο λεπτό, όταν ο Νοπέρτ έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Βαλένσια, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Εστουπινάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ του όμως ακυρώθηκε για παρεμπόδιση του Νοπέρτ από τον Πορόσο.

Απάντησε το Εκουαδόρ

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος οι Λατινοαμερικάνοι, μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ. Στο 49′ ο Καϊσέδο έκλεψε τη μπάλα από τον Τίμπερ και έδωσε στον Εστουπινιάν που έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ και ο Νόπερτ απέκρουσε ασταθώς, για να την προωθήσει στα δίχτυα ο Ένερ Βαλένσια και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το Εκουαδόρ μάλιστα έφτασε κοντά και στην ανατροπή στο 60ο λεπτό, αλλά ο αριστερός κεραυνός του Πλάτα σταμάτησε στο δοκάρι του Νοπέρτ.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης η Ολλανδία ισορρόπησε ξανά το ματς, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης αλλά να μην μπορούν να το πετύχουν, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Ολλανδία: Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80′ Ντε Ρουν), Κλάασεν (69′ Μπερχάους), Μπέρχβαϊν (46′ Ντεπάι), Χάκπο (80′ Βέγκχορστ)

Εκουαδόρ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Ινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90′ Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90′ Ροντρίγκες), Εστράδα (74′ Σαρμιέντο)

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024