Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάρσα

Φάρσα

Σε φάρσα εξελίσσεται η ιστορία του OneLove εκθέτοντας πολύ κόσμο. Με καθυστέρηση δώδεκα χρόνων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να ασκήσει κριτική στο Κατάρ, στις αθλητικές ομοσπονδίες και στις Αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου κατά την ανάθεση μελλοντικών μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Φυσικά κάποιοι ευρωβουλευτές άδραξαν την ευκαιρία και εμφανίστηκαν φορώντας […]

Σε φάρσα εξελίσσεται η ιστορία του OneLove εκθέτοντας πολύ κόσμο. Με καθυστέρηση δώδεκα χρόνων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να ασκήσει κριτική στο Κατάρ, στις αθλητικές ομοσπονδίες και στις Αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου κατά την ανάθεση μελλοντικών μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Φυσικά κάποιοι ευρωβουλευτές άδραξαν την ευκαιρία και εμφανίστηκαν φορώντας το περιβραχιόνιο του OneLove για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της FIFA που δεν επιτρέπει στους αρχηγούς των ομάδων να το φορούν στους αγώνες.

Το ίδιο έκαναν κατά την επίσκεψή τους στο Κατάρ η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φρέζερ και η βελγίδα υπουργός Εξωτερικών Χατζά Λαμπίμπ.

Ωστόσο η πρώτη έσπευσε να φωτογραφηθεί με τον Τζιάνι Ινφαντίνο που χαμογελαστός και με μία ισχυρή δόση ειρωνείας έδειχνε το περιβραχιόνιό της ενώ η δεύτερη αποδέχτηκε με κατανόηση τα επιχειρήματα του ισχυρού άνδρα της FIFA για την απαγόρευση. Τη Λαμπίμπ εξέθεσε αργότερα ο αρχηγός της Εθνικής Βελγίου Εντέν Αζάρ για τον οποίον είχε δηλώσει η βελγίδα πολιτικός πως είναι βέβαιη ότι θέλει να φορέσει το περιβραχιόνιο.

«Εδώ είμαστε για να παίξουμε ποδόσφαιρο, όχι για να στέλνουμε πολιτικά μηνύματα. Υπάρχουν άλλοι για να το κάνουν», είπε ο Αζάρ με αφορμή την πρωτοβουλία των Γερμανών να κλείσουν τα στόματά τους, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα στους πολιτικούς που πιέζουν παίκτες και ομοσπονδίες για να αντιπαρατεθούν με τη FIFA.

Και βέβαια δεν είναι μόνο ο Αζάρ που ενοχλείται από τον κουρνιαχτό. Από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας Ούγκο Γιορίς ξεκαθάρισε πως θα σεβαστεί την κουλτούρα του Κατάρ και δεν θα φορέσει το περιβραχιόνιο, παρά τις νέες παραινέσεις της υπουργού Αθλητισμού της χώρας του Ουντεά Καστερά να μιμηθούν οι Μπλε τους Γερμανούς και να προβούν σε κάποια κίνηση αποδοκιμασίας. Θέση κατά του OneLove πήραν και οι Αμερικανοί μέσω του προπονητή τους Γκρεγκ Μπερχάλτερ ο οποίος δικαιολόγησε τη στάση της FIFA λέγοντας πως σε έναν ιδεατό κόσμο η κατάσταση έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρη, ενώ και οι Ολλανδοί ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να μιμηθούν τους Γερμανούς στο σημερινό παιχνίδι με τον Ισημερινό.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024