Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη το Παλαιό Φάληρο

Πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη το Παλαιό Φάληρο

Η πιστοποίηση για το Παλαιό Φάληρο αφορά τις πολιτικές πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, εξελιγμένες, διευρυμένες και προσαρμοσμένες στο πλάνο της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Υγεία. 

Στην Κοπεγχάγη, εκεί όπου διεξήχθη (22-24/11/2022) το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εργασιών Υγιών Πόλεων ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εντάχθηκε με κάθε επισημότητα στην μεγάλη «οικογένεια» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), λαμβάνοντας την επίσημη Πιστοποίηση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

 Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έγινε ο 2ος Δήμος της Ελλάδας – μετά από εκείνον Πυλαίας-Χορτιάτη, πέρυσι – που πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη!

Στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Υγιών Πόλεων, στη Δανία, με ‘moto’:  One Planet, One People, One Health, δημιουργήθηκε μία νέα πολιτική για την προαγωγή της υγείας, περισσότερο διευρυμένη, περιλαμβάνοντας την προστασία όλων των ειδών που ζουν στον πλανήτη, σε συσχέτιση φυσικά και με την προστασία του ίδιου του πλανήτη.

Κατά το τριήμερο διεξαγωγής του Συνεδρίου, στην Κοπεγχάγη, εκεί όπου φιλοξενήθηκε το κέντρο χάραξης πολιτικής για την υγεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αποφασίστηκαν τοπικά μέτρα, τα οποία αφορούν παγκόσμιες στρατηγικές.

Οι ελληνικές πόλεις-μέλη του ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, είχαν δυναμική παρουσία στην πρωτεύουσα της Δανίας. Τον Δήμο Π. Φαλήρου εκπροσώπησε ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνεπικουρούμενος του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη και της συντονίστριας του προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ., κοινωνικής λειτουργού Λίλιαν Φανιδάκη.

 

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024