Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Ηρακλείου: «Κάθε γυναίκα, έχει δικαίωμα να ζει, να εργάζεται, να κυκλοφορεί, με απόλυτη ασφάλεια, πάντα και παντού».

Δήμαρχος Ηρακλείου: «Κάθε γυναίκα, έχει δικαίωμα να ζει, να εργάζεται, να κυκλοφορεί, με απόλυτη ασφάλεια, πάντα και παντού».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός προέβη σε μια ανάρτηση με σκοπό να αφυπνίσει άπαντες στη μάχη εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Η «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών», αποτελεί αφορμή να επισημανθεί και πάλι το αποτρόπαιο αυτό γεγονός, που στιγματίζει την ανθρώπινη πορεία και τον πολιτισμό μας, ακόμη και στον 21ο αιώνα», έγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για να προσθέσει:

«Η σωματική ή ψυχολογική βία κατά των γυναικών, δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο – συναντάται σε κάθε χώρα, σε οποιοδήποτε τομέα τής καθημερινότητας, σε κάθε περιβάλλον: οικογενειακό, φιλικό, ή εργασιακό.

Δεν μένουμε σιωπηλοί. Δεν συγκαλύπτουμε τις βίαιες συμπεριφορές. Ενθαρρύνουμε και συμπαραστεκόμαστε. Όλοι: φίλοι, συγγενείς, γείτονες που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών, οφείλουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στον Δήμο Ηρακλείου, είμαστε πάντα δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, προσφέρει, μαζί με την παραμονή σε έναν ασφαλή χώρο, ψυχολογική και συμβουλευτική βοήθεια στις γυναίκες και στα ανήλικα παιδιά τους, που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ), με στοχευμένες δράσεις, αποσκοπεί στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, στην εξάλειψη των στερεοτύπων και των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων.

Κάθε γυναίκα, έχει δικαίωμα να ζει, να εργάζεται, να κυκλοφορεί, με απόλυτη ασφάλεια, πάντα και παντού. Υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέπουμε περιστατικά βίας. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη, απροστάτευτη, ανήμπορη, απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024